Blog d'ÀustriaVacances
dc., 01/03/2017 - 11:27
Joan_Torres

La guia definitiva per fer el Danubi en bici

Índex de continguts
    La ruta del danubio en bici

    Entre totes les rutes de cicloturisme d'Europa no hi ha dubte que el Danubi en bici és la preferida pels aficionats a aquest tipus de viatges. Això és fàcil d'entendre quan es coneix aquesta ruta de cicloturisme, ja que el Danubi ofereix, al llarg de tot el seu recorregut, gran quantitat d'opcions i alternatives que el fan interessant per a tot tipus de persones, independentment de quins siguin els seus interessos o seva preparació física.

    El riu Danubi

    El riu Danubi rep diferents noms, segons en quina part del seu recorregut et trobis. Això és important ja que a Alemanya o Autria veuràs per totes bandes les indicacions amb el nom de Donau. A Eslovènia en diuen Dunaj, mentre que a Hongria és Duna i a Romania, Dunarea. En realitat el nom és el mateix, però canvia d’acord a l’idioma de cada país.

    És el segon riu més llarg d'Europa, després del Volga, amb una longitud de 2.888 km, un recorregut que realitza des d'Alemanya, en el punt d'unió de dos petits rius, el Brigach i el Breg, fins arribar a Romania. És en aquest país on forma el delta del Danubi, una regió de gran valor ecològic. És el més gran i millor conservat dels deltes europeus, amb una superfície de 3.446 km2. S'hi troben més de 1.200 tipus de plantes, 320 espècies d'aus, i 110 de peixos. El delta és patrimoni de la Humanitat des de 1991.

    Un tramos de la ruta en bici por el Danubio

    El riu Danubi històricament ha tingut una enorme importància en el desenvolupament dels esdeveniments de tot el continent europeu, condicionant les invasions, els fluxos migratoris i els assentaments que s'anaven produint. Aquesta importància històrica es percep al pedalar per les ribes d'aquest imponent llit fluvial, gràcies a la gran quantitat de monuments, abadies i ruïnes que poden visitar-se.

    Quines persones poden fer el Danubi amb bici

    Pel perfil del riu, pla en gairebé la seva totalitat, per l'oferta cultural i hotelera, així com per les infraestructures per les quals transcorren les diferents rutes del Danubi amb bici, és fàcil trobar un tram o una modalitat de viatge que s'ajusti a les necessitats de cada tipus de viatger.

    Les propostes que oferim a Biciland inclouen totes el nostre servei "Pedala sense maletes", gràcies al qual no hauràs de ocupar-te del teu equipatge ja que nosaltres ens farem càrrec d'ell, fent-l’ho arribar cada dia al seguent allotjament.

    Segons el tipus de viatge que tinguis pensat podem classificar les rutes en les següents:

    1_ El Danubi en bici amb nens

    Sense cap dubte el riu Danubi és una de les millors opcions per a realitzar una ruta de cicloturisme en família amb nens. Nosaltres vam poder-la fer fa poc temps amb els nostres tres nens i podem assegurar-vos que l'experiència val molt la pena. Convé, però, fer algunes consideracions. Encara que alguns trams no tenen dificultat, com ara la ruta de Passau fins a Viena, no cal oblidar que el simple fet d'estar assegut en una bici durant diverses hores implica un esforç. Per aquest motiu el més aconsellable és que els petits tinguin a partir de 8 o 10 anys, segons l'experiència i preparació de cada un.

    És molt important conèixer les limitacions de cada nen per programar el viatge de la millor manera possible. Les etapes poden fer-se més o menys llargues, i fins i tot poden alternar-se amb trajectes amb tren (el qual acompanya gran part del recorregut), o amb algun dels creuers que naveguen al llarg del riu en ambdues direccions.

    Ruta del Danubi en bici i vaixell

    Ruta del Dnaubi amb nens

    Ruta Passau Viena amb nens

    2_ Propostes per a esportistes

    En el cas de ciclistes més experimentats es pot fer la ruta atlètica pel Danubi, la qual té etapes que oscil·len entre els 70 km i els 90. La proposta que oferim permet realitzar el trajecte entre Passau i Viena en 6 dies (5 nits) , durant els quals es recorren els 326 km. del recorregut.

    3_ Ruta pel Danubi en parella

    La ruta del Danubio en bici en pareja El Danubi ofereix una excel·lent oferta hotelera la qual, oportunament seleccionada, permet allotjar-se en establiments amb spa i relax. D'aquesta manera es pot dissenyar una ruta que alterni el cicloturisme amb el confort d'aquest tipus d'allotjaments. A més, en finalitzar a la ciutat de Viena podeu allargar algun dia més el vostre viatge per poder conèixer a fons una de les capitals més interessants i romàntiques d'Europa.

    Ruta pel Danubi en parella

    4_ El Danubi en bici de turisme rural

    A Àustria són famoses les granges tradicionals que han anat reciclant per alternar els treballs agrícoles amb l'allotjament de viatgers. Aquesta opció d'allotjament permet conèixer més d'a prop la realitat i la forma de vida austríaca.

    Ruta del Danubi en bici en turisme rural

    Quines són les modalitats de viatge pel Danubi

    Tal com esmentava abans és possible alternar el pedaleig en bici al llarg del Danubi amb altres modalitats de transport. Això és de gran ajuda en el cas de persones que prefereixin fer menys quilòmetres, o si viatgem amb nens. Els trens fan gran part del recorregut molt a prop de la llera del Danubi, amb diferents parades i estacions a prop de la nostra ruta. Els vagons estan preparats per pujar les bicis pel que no tindreu problema per aquest costat.

    Una altra possibilitat que us recomano és fer la ruta alternant la bici amb algun dels creuers que naveguen pel riu Danubi. Entre els avantatges que ofereix aquesta opció destaca la comoditat de no haver d'estar fent i desfent maletes, a més d'aprofitar les hores de navegació nocturnes, podent fer el trajecte en menys dies.

    Quant dura la ruta del Danubi

    En ser tan llarg el riu Danubi poden fer-se gran quantitat de combinacions. Per això no et serà complicat ajustar alguna d'elles a la durada que tinguis prevista per al teu viatge. A més de les següents propostes has de tenir en compte que sempre pots demanar un ruta dissenyada a mida (únicament possible fora de temporada alta).

    1_ Rutes de 5 dies

    Ruta en bici de Linz a Viena

    2_ Rutes de 6 dies

    Ruta del Danubi en bici atlètica

    3_ Rutes de 7 dies

    Ruta del Danubi en parella

    4_ Rutes de 8 dies

    Ruta del Danubi amb bici i vaixell

    Ruta del Danubi econòmica

    Ruta del Danubi amb nens

    Ruta clàssica del Danubi

    Ruta del Danubi en turisme rural

    Ruta del Danubi de Viena Budapest

    5_ Rutes de 10 dies

    Ruta del Danubi de Passau a Viena

    Quins països ofereixen rutes amb bici pel Danubi

    Són diversos els països que ofereixen la possibilitat de fer la ruta del Danubi. El més conegut és, sense cap dubte, el tram austríac, però altres països com Alemanya o Hongria principalment, tenen centenars de quilòmetres de carrils bici a la vora del Danubi.

    Quin tipus de bicicletes són les idònies

    En principi no són necessàries bicis especials ja que les característiques del terreny permeten utilitzar bicicletes de passeig. Personalment us recomanaria que utilitzéssiu les que subministren les diferents empreses a la ciutat que hagueu escollit com a punt de partida. Solen estar revisades i a punt, i si teniu qualsevol problema s'encarregaran de substituir-la per una altra.

    De totes maneres també podeu fer el recorregut portant la vostra, encara que això implicarà, a més del sobrecost de carregar-la a l'avió, portar material de recanvi per als imprevistos. No obstant això solen trobar-se tallers de reparació al llarg de l'itinerari.

    Consells per fer una ruta pel Danubi amb bici

    Els consells bàsics són els mateixos que caldria tenir en compte en el cas de qualsevol viatge amb bici

    Ara bé, convé tenir en compte les peculiaritats de cadascun i la seva preparació física. Tot i que la major part dels trams que formen les rutes del Danubi no tenen dificultat heu de tenir en compte que estar dalt de la bici durant hores diversos dies, el cos ho va notant. Per això planifiqueu correctament les etapes, especialment si viatgeu amb nens, tenint controlada la situació de les estacions de ferrocarril i els horaris.

    Què cal portar per fer la ruta del Danubi

    En l'article que abans us esmentava amb consells per viatjar en bici incloíem un checklist amb les coses més importants a tenir en compte a l'hora de preparar l'equipatge.

    Descarregar cheklist viatge en bicicleta

    Us recomano que el tingueu com a punt de partida per revisar quines coses són necessàries. Evidentment no cal portar-ho tot, ja que dependrà de l'època de l'any entre altres factors, però sí que és una bon eina per repassar i no passar res per alt.

    Sí que és necessari anar preparats per a la pluja ja que fins i tot els mesos d'estiu podeu trobar-vos amb precipitacions. Un bon impermeable a les alforges de la bici mai estarà de més.

    Espero que aquest article us hagi estat d'utilitat i que us ajudi a decidir-vos a conèixer una de les millors rutes de cicloturisme del món. Fer el Danubi en bici és una experiència que recordareu tota la vida, sigui quin sigui el tram que trieu.

     

    ⓒ Fotos: Austria publicidad: Mooslechner Austria publicidad Peter Burgstaller

    By Joan_Torres
    Afegeix un nou comentari
    El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
    Inicio