El blog de Viatges Alemany
dl., 16/10/2017 - 16:30
Joan_Torres

Recomanacions per visitar Stonehenge

Índex de continguts

    Si tens intenció de visitar Stonehenge et convé conèixer alguns consells i recomanacions. D'aquesta manera aprofitaràs millor el temps i treuràs el màxim partit a la teva visita. Nosaltres vam tenir la sort d'anar-hi amb els nens i entrar en un dels monuments arqueològics més impressionants d'Europa. La sensació en caminar entre aquelles enormes pedres no s'oblida fàcilment. En pocs llocs es percep amb tanta claredat que un està endinsant-se en un tros de la història de la humanitat.

    Què és Stonehenge

    Visitar Stonehenge en família

    És un monument megalític la construcció del qual s'ha datat fa uns 5000 anys, a la fi del neolític. El formen grans blocs de roques, les quals van ser col·locades pels nostres avantpassats en quatre cercles concèntrics que en la part exterior mesura 30 metres de diàmetre. Una fossa de 104 m de diàmetre envolta el conjunt. S’hi accedia per un camí processional de 3 km, amb una amplada de 23 m.

    Existeixen diverses teories sobre la finalitat d'aquest imponent complex, tot i que la majoria dels arqueòlegs creuen que s'utilitzaria amb fins religiosos o funeraris, a més de permetre observacions astronòmiques. Aquest fet es constata per la precisió amb la qual estan alineades les seves pedres respecte dels solsticis.

    Recents excavacions apunten que Stonehenge formava part d'un conjunt molt més gran en el qual hi havia un poblat de gairebé mil habitatges, a més de la construcció en fusta coneguda com Woodhenge (desapareguda), amb una estructura similar a la de Stonehenge, però de dimensions molt grans.

    Recomanacions per visitar Stonehenge

    Quin és l'horari de visita?

    Stonehenge està obert cada dia de l'any entre les 9 del matí i les 7 de la tarda.

    Quant costa l'entrada?

    El preu per als adults és de 16,5 £, i de 9,90 £ la dels nens d'entre 5 i 15 anys. Tingueu en compte que per a una família de 2 adults i 3 petits l'entrada familiar val 42,90 £, un estalvi de gairebé 20 £!

    Documenteu-vos amb antelació

    L'enorme importància d'aquest jaciment arqueològic s'escapa als profans si no tenim un mínim d'informació. Us recomano moltíssim que abans de visitar Stonehenge dediqueu un temps a posar en context el moment històric en què va ser construït, les teories sobre la seva construcció, com vivien els habitants d'aquella part d'Europa... Un documental molt interessant que us pot ser d'ajut és el que va rodar National Geographic sobre aquest recinte.

    Què veure als voltants

    Tota la zona de Salisbury Plain en la qual es troba forma part del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. Aquesta dada pot donar-vos una idea de la gran quantitat de coses a visitar en els seus voltants, des dels enterraments de Winterbourne Stoke Barrows, el monument de Woodhenge, o les muralles del poble neolític de Durrington Walls.

    El clima

    Crec que el clima britànic no necessita presentació. Independentment de l'època de l'any en què decidiu visitar Stonehenge convé que porteu algun impermeable. Sí que convé tenir en compte que un cop sortiu del Centre de Visitants un autobús us portarà fins a uns 500 m del recinte, el qual està enmig d'una gran esplanada en la qual és habitual que bufi el vent. Aneu preparats per a aquesta eventualitat.

    Com és el Centre de Visitants

    El Centre de Visitants de Stonegenge

    El local principal és un edifici impressionant, perfectament integrat en l'entorn, malgrat la seva modernitat. En ell disposareu de lavabos (les cues de vegades poden ser enormes), una cafeteria en la qual podeu menjar, una botiga amb objectes molt interessants (llibres, souvenirs, etc) i, sobretot, un recorregut explicatiu amb una exposició que no us podeu perdre. Personalment us recomano contractar les audioguies. Als nostres fills els agrada molt portar-les, i els és de gran ajuda a concentrar-se en el que visiten.

    Quant dura la visita

    El temps que es triga a recórrer el recinte oscil·la entre una i dues hores. Si aneu en un tour organitzat haureu, com és lògic, de respectar els horaris del grup. Aquells que opteu per viatjar al nostre aire podreu gaudir de la calma que transmet el lloc (tot i les aglomeracions). Si podeu combinar-vos-ho, us suggereixo que passeu la nit abans en algun allotjament proper i que accediu al recinte a primera hora del matí. És molt probable que tingueu l'oportunitat de gaudir d'una visita molt menys concorreguda.

    Reserva amb antelació

    Accés al recinte arqueològic de Stonehenge
    Accés al recinte arqueològic de Stonehenge

    Existeix un sistema de reserva d'entrades que us recomano moltíssim si ja saps quin dia has de visitar Stonhenge. Evitareu cues, no us cobren cap recàrrec i assegurareu l'accés. Podeu tramitar-les a la pàgina oficial d'English Heritage.

    Convé el passe de l'English Heritage Oversea Pass?

    Nosaltres vam decidir comprar aquest passi amb el qual és possible visitar diversos llocs per un preu més reduït. És molt important que abans us informeu bé i feu números, a veure si us surt a compte. Decidiu quines visites voleu fer durant la vostra estada al Regne Unit, quins estan incloses en l'English Heritage Oversea Pass, ja que alguns centres turístics queden exclosos.

    By Joan_Torres
    Afegeix un nou comentari
    El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
    Inicio