10 aplicacions per anar en bici
Cada vegada som més els que ens hem aficionat a fer servir la bicicleta per fer esport. Una sortida durant el cap de setmana per la muntanya és una teràpia que repara moltes de les coses que l’estrès de la feina espatlla. D’altra banda l’ús dels smartphones s’ha estès tant que ja supera als telèfons tradicionals. Jo sóc un gran aficionat a les noves tecnologies. Per això m’agrada provar noves aplicacions, i no tinc inconvenient a instal·lar i desinstal·lar fins que trobo la que realment em funciona. Et porto aquí una selecció de 10 aplicacions per anar en bici, que crec que et poden ser d’utilitat.
CONFIGURACIÓ DE LA BICICLETA
1_ BIKE GEAR CALCULADOR
És molt important ser exigent amb la posada a punt de les nostres bicicletes, ja que un bon manteniment i uns desenvolupaments adequats et poden treure una part important del sobreesforç. Aquesta aplicació compleix molt bé la seva funció ja que un cop introduïda la configuració de la teva màquina et presentarà la cadència, la mida de llanta, la longitud del manillar etc, i amb tot això, sabràs el temps i la distància que empraràs en qualsevol ruta amb cada marxa i cadència. Té un component social important que et permetrà compartir les teves dades amb altres ciclistes.
2_ BICYCLE GEAR CALCULATOR
Similar a l’anterior, encara que amb una interfície una mica més antiquada. Permet igualment personalitzar en funció de les dimensions de la bici per obtenir els desenvolupaments més adequats. Amb tota la informació que aporta pots analitzar totes les combinacions i reutilitzar parts de bicicletes antigues. Si ets dels que utilitzes una bicicleta Fixie i t’agrada derrapar amb ella, tindràs una informació molt interessant sobre el desgast dels pneumàtics.
3_ SIZE MY BIKE
Aquesta aplicació és molt més senzilla que les anteriors i ofereix molta menys informació, però m’agrada precisament per això, per la seva senzillesa i el seu minimalisme. A partir de sis mesures corporals que hauràs d’introduir, et donarà les mesures idònies que hauria de tenir la teva bici, així com les distàncies a les que hauries de col·locar les parts mobibles.
INTERCANVI DE BICICLETES
4_ SPINLISTER
Una de les conseqüències de la crisi econòmica actual és que ens ha obligat a redefinir molts dels hàbits que teníem. Molts estem apostant per eines que permeten compartir recursos per minimitzar costos o per ser més sostenibles. Aquesta aplicació ajuda a posar en contacte a persones que tenen una bicicleta a casa amb altres que les necessiten per un curt espai de temps (turistes o visitants esporàdics). Segons explicaven en la seva presentació: “La majoria de vosaltres teniu una bici a casa i molts segur no la feu servir diàriament. És possible, d’altra banda, que un turista vulgui conèixer la nostra ciutat en bicicleta o que algú busqui una bici per una situació puntual. Spinlister connecta aquests dos escenaris.”
ENTRENADOR PERSONAL
5_ ENDOMONDO
Aquesta aplicació és en realitat una gran comunitat d’usuaris que interaccionen uns amb altres per anar superant nous reptes. També podràs establir competicions amb altres usuaris. Les dades van quedant registrades com la velocitat, la distància recorreguda o les calories consumides. També pots rebre missatges d’àudio dels teus amics donant-te ànims durant el teu recorregut. Té una versió gratuïta i una altra versió Pro de 4,99 €
6_ STRAVA
Estem en la que probablement sigui la millor de les aplicacions especialitzades en les dues rodes. I no ho dic jo, ho diu el rànquing del “Top 10 de les companyies en Fitness més Innovadores del Món“. Si vols veure una anàlisi en profunditat aquí pots llegir un article molt interessant sobre aquesta aplicació. Amb Strava podrem establir competicions contra nosaltres mateixos, fixant les distàncies i recorreguts. Altres persones també podran competir en aquesta proposta obligant-nos a millorar les nostres marques. A més et permet fer un seguiment de l’estat i de la antiguitat de tot el teu equipament. Com moltes altres aplicacions, ofereix una subscripció gratuïta i una altra premium amb opcions ampliades.
7_ RUNTASTIC
Aquesta és una de les aplicacions clàssiques, i probablement una de les més esteses. De fet va ser la primera que vaig començar a utilitzar. Després de les seves últimes actualitzacions la seva integració amb Facebook li ha donat un component social molt interessant. A través de les dades enviades amb el GPS del teu smartphone, t’anirà guardant la informació de l’elevació, distància i velocitat. Una característica que jo considero molt interessant és que et va donant informació de l’evolució del teu entrenament per missatges de veu. La seva versió gratuïta, però, només te’ls envia durant el primer quilòmetre.
8_ GOW
Aquí entrem ja en un altre concepte. En una altra dimensió, diria jo. Gow és el projecte d’una start-up espanyola que ha fet una aposta important per diferenciar-se de la competència en el sector de les aplicacions mòbils. Han decidit explorar les possibilitats que ofereixen els teixits intel·ligents, desenvolupant una samarreta que transmet a una petita central l’informació del nostre estat. En Apple Web Bloc li han fet un repàs a fons, el qual us recomano si voleu ampliar informació. Encara que l’aplicació no té cost, has de consultar el preu del sensor i de la samarreta que més et convingui.
REPARACIÓ DE LA BICICLETA
9_ BIKE DOCTOR
Les reparacions bàsiques de la bicicleta estan a l’abast de la majoria, però n’hi ha molts que no sabem anar més enllà de recol·locar una cadena. Per aquest motiu solem acabar per portar-la al taller perquè ens treguin el soroll molest dels frens o ens regulin el canvi dels pinyons. Gràcies a les aplicacions de reparació de la nostra bici és molt fàcil atrevir-se a anar una mica més enllà. La primera proposta que us porto és Bike Doctor, una app molt fàcil d’utilitzar i amb unes explicacions pas a pas amb fotografies.
10_ BICI REPAIR
Bici Repair es una altra aplicació que et pot treure d’alguna dificultat, més senzilla que l’anterior i amb una interfície no tan acurada. Permet guardar un historial de les reparacions realitzades així com de les tasques de manteniment.
CONCLUSIÓ
Aquestes són només algunes de les moltes aplicacions per anar en bici que hi ha. Personalment et recomano que provis les que creguis que et poden encaixar i que facis un cop d’ull en l’app store del teu smartphone a les opinions dels altres usuaris. L’important és que tinguis en compte, sempre que vagis a la muntanya, que has de portar la bateria del mòbil carregada i algun sistema de GPS per si et perds. I si fas servir altres aplicacions, vols compartir-les amb nosaltres?
Quizá porque no concibo mi rodar en bicicleta diario como un deporte, sino como un medio de desplazamiento casi tan agradable como caminar, no empleo ninguna aplicación en forma de software para ello. Aunque a mí también me atraen tanto las nuevas tecnologías como la sofisticación, creo que he dado con la fórmula que, a la larga, más allá del primer deslumbramiento, me proporciona siempre mayor placer: menos es más. El teléfono móvil sí (ni siquiera un smartphone, sino un móvil de los de larga batería), pero en las alforjas, para que no moleste.
Saludos.
Sin duda nos empeñamos en utilizar más cosas cada día. Ahora, por ejemplo, pienso en mi abuela. A mi pregunta de qué es lo que más valoraba del progreso me decía, sin dudar, con esa seguridad que dan las canas, que la lavadora. A ella no le habría entrado en sus alforjas, pero no se despegaba de ella.
Un saludo, Elías.
Trobo molt interessants aquestes aplicacions, jo particularment faig servir la de runtastic i va molt bé per tal de tenir un control del teu estat de forma i també com un element de motivació extra per superar-te dia a dia.
De totes maneres, penso que hi ha un handicap que s’ha de solucionar, i és la durada de la bateria quan s’activa el GPS. Si vas en bicicleta, acostumes a fer sortides llargues i la durada del meu mòbil és d’unes dues hores i mai puc acabar els recorreguts.
No sé si et servirà, Roger, però no fa molt jo vaig descobrir un petit detall que ha millorat molt aquest problema. Es tan senzill com fer servir les aplicacions que tiren de GPS amb el “modo avión”. El problema principal radica en que quan et mous per la muntanya i per llocs sense cobertura, el mòbil intenta contínuament trobar la senyal, augmentant molt el consum de bateria.
Amb el “modo avión” aplicacions com Runtastic funcionen perfectament i veuràs que els problemes de bateria desapareixen.
Gràcies per la teva aportació!
First time at your site and I really enjoyed reading it. I will come back again in the future to check out some of the other articles.
Thank you very muchh!. We will wait for you.
I’m glad that it turned out so effectively and I hope it will continue within the future because it truly is so worthwhile and meaningful to the community.
Thanks!