10 coses per veure a Austràlia

No és fàcil fer una selecció de les 10 coses per veure a Austràlia, ja que és un país immens, envoltat d’un dels fons marins més espectaculars del món, que a més té un conjunt d’illes amb unes peculiaritats a nivell de fauna, de vegetació i de riquesa biològica que són excepcionals. Per això he decidit centrar-me en aquelles que a mi, personalment, més m’agraden. Com deia el país és molt més gran del que ens creiem.

aborígen australià

aborígen australià

El mapa mundial amb les proporcions reals

Molta  gent creu que les proporcions dels països són tal com ens les mostren en els mapes mundi. Aquest tipus de mapes en realitat han sofert una deformació, derivada de la necessitat de convertir un globus en una superfície plana. Per això, les regions entre els tròpics i els pols han estat històricament deformades. Existeix una aplicació interessantíssima http://thetruesize.com/ amb la qual podem fer-nos una idea molt més real de com són els països en la realitat. Gràcies a ella podem retallar Austràlia i sobreposar-la sobre Europa. El resultat seria el que us mostro:
Austràlia comparada amb Europa

Austràlia comparada amb Europa

Font: thetruesize

Tot això us ho explico perquè canvieu la vostra idea de les dimensions d’Austràlia: és enorme. Per això és de vital importància decidir bé les coses per veure a Austràlia, ja que en general no és possible recòrrer tot el país íntegrament. A més aquesta enorme extensió fa que les temperatures d’una part a una altra puguin sofrir grans variacions, per la qual cosa us recomano informar-vos a fons sobre aquest punt.

La nostra proposta de les 10 coses per veure a Austràlia

La llista de 10 coses per veure a Austràlia deixarà, com podeu imaginar, molts llocs interessants fora, però espero que comprendreu que una selecció d’aquest tipus té els seus riscos.

1_ Melbourne

La ciudad de Melbourne en Australia

Melbourne

Melbourne va ser capital d’Austràlia entre 1901 i 1927. Actualment és la capital de l’estat de Victoria. Es troba entre les ciutats amb millor qualitat de vida gràcies als seus baixos índexs de pobresa. Està situada al costat del riu Yarra, prop de la costa de Port Phillip. Destaquen els seus edificis de l’època victoriana, en contrast amb les noves construccions, el seu jardí botànic o les catedrals de Sant Patricio i Sant Pablo.

2_ Els Dotze Apòstols

10 coses per veure a Austàila: els Dotze Apòstols

Els Dotze Apòstols

El Parc Nacional Port Campbell tanca una de les meravelles naturals d’Austràlia, un grup d’agulles de pedra calcària que semblen surar sobre el mar. Són fruit de l’erosió del mar i del vent. El joc de llums, colors i ombres segons va avançant el dia fan d’aquest lloc una atracció per als turistes, sobretot per a aquells afeccionats a la fotografia.

3_Adelaida

La ciutat d'Adelaida

La ciutat d’Adelaida

Una altra de les localitats imprescindibles d’Austràlia, capital de l’estat d’Austràlia Meridional, i la cinquena per nombre d’habitants. Deu el seu nom a l’esposa del rei Guillermo IV del Regne Unit. El disseny amb el qual es va planificar Adelaida ens han deixat una ciutat amb grans espais i places i gran quantitat de parcs. Aquesta localitat resulta molt agradable al turista, sobretot per passejar pels carrerons del centre històric, parant en els seus bars i restaurants, tafanejant pels seus mercats amb productes de gran qualitat o descansant a les seves excepcionals platges.

4_ Ayers Rock

Ayers Rock

Ayers Rock

També conegut com Uluru, aquesta formació d’arenisca es troba situada al centre d’Austràlia, dins del Parc Nacional Uluru-Kata Tjuta. Les seves dimensions (348 metres d’alt i 9 quilòmetres de perímetre) el situen entre els majors monòlits del món. Forma part del Patrimoni de la Humanitat des de 1987. Ayers Rock és un lloc sagrat per als aborígens australians. Crida l’atenció els seus canvis de color, depenent de l’hora del dia i de les condicions meteorològiques. Així, pot passar d’un vermell brillant, en els capvespres assolellats, a un gris fosc els dies de pluja.

5_  Sidney

L'òpera de Sidney

L’òpera de Sidney

Sidney és la major ciutat de tot Oceania i, per descomptant, d’Austràlia. També és la més poblada però, contràriament al que molts creuen, no és la capital, ja que aquest honor el té Canberra. Va ser fundada l’any 1788 per un almirall anglès anomenat Arthur Phillip.

Sidney és una ciutat extraordinàriament multicultural. En els rànquings ocupa el segon lloc quant al cost de la vida, però també lidera la de millor qualitat de vida, i està en el número 15 entre les més visitades del món.

Destaca l’Òpera de Sidney, el jardí botànic, la zona de platges de les costes properes i la gran quantitat de parcs nacionals que envolten a l’àrea metropolitana.

6_ Blue Mountains

Blue Montains

Blue Montains

A pocs quilòmetres de Sidney, aquestes muntanyes estan compostes per un altiplà d’arenisca, la qual és travessada per una gola de gran profunditat. El seu nom ve del color que prenen aquestes muntanyes en ser contemplades des de la distància. Formen part de la llista de la UNESCO del Patrimoni de la Humanitat l’any 2000.

7_ Gold Coast

Gold Coast en Australia

Gold Coast

Aquesta ciutat costanera de l’estat de Queensland ha passat de ser una agrupació de petits pobles a una ciutat de grandària mitjana (480.000 persones), i el lloc més visitat del país. A això ha contribuït, sens dubte, el càlid clima, les seves platges surferes, la seva animada vida nocturna i els diferents parcs temàtics de la zona (Dreamworld, Seaworld, Wet and Wild i Movieworld)

 8_ La Gran Barrera de Corall

La Gran Barrera de Corall

La Gran Barrera de Corall

La Gran Barrera de Coral no podria faltar en la llista de les 10 coses per veure a Austràlia, donat el seu interès biològic, turístic i esportiu. És el major escull coralí del món (de fet es considera l’ésser viu més gran del planeta), i en ella es pot practicar el busseig en un dels fons marins més espectaculars del món. La seva biodiversitat és excepcional, malgrat estar seriosament amenaçada per la pujada de les temperatures, a causa del canvi climàtic.

9_ Illa Fraser

Fraser Island en Australia

Fraser Island

L’Illa Fraser (un altre Patrimoni de la Humanitat que té Austràlia, a la llista des de l’any 1992), és la major illa de sorra del món. Posseeix un ecosistema únic al món, per la qual cosa l’illa té una gran fragilitat. En aquest sentit, les autoritats han pres mesures amb la finalitat de no tancar-la al turisme mantenint un pla de sostenibilitat biològica. Destaca la seva flora i fauna, així com els dingos que l’habiten, ja que són de gran puresa de raça.

10_ Darwin

L’última ciutat de la nostra llista de 10 coses per veure a Austràlia és Darwin, en el nord, al costat del mar de Timor. Els seus orígens es deuen a les expedicions de pioners que s’establien en petits poblats a la cerca d’or i altres minerals. Ha hagut de ser reconstruïda per complet en dues ocasions: després dels bombardejos japonesos de la II Guerra Mundial, i després de ser arrasada per l’huracà Tracy, en 1974. Fruit d’aquestes catàstrofes va renéixer una nova Darwin, la qual es considera la més moderna de totes les ciutats australianes.

El Parc Nacional de Kakadu

El Parc Nacional de Kakadu

Darwin és, a més, el punt d’accés al Parc Nacional de Kakadu, un altre Patrimoni de la Unesco, tan gran com Israel. Ofereix l’oportunitat de relacionar-se amb els aborígens, contemplar impressionants pintures rupestres, a més d’una molt variada geologia, flora i fauna. Té una zona inundable en la qual habiten cocodrils de diverses espècies.

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *