10 motius per viatjar a Tailàndia amb nens

Tailàndia és una de les meves destinacions preferides. És un d’aquests països als quals sempre torno, des de que vaig tenir l’oportunitat de recórrer-lo, en part, fa més de 25 anys. Conjuga perfectament gran quantitat d’opcions dins de les seves fronteres, permetent gaudir-ne a tota mena de viatgers: aquell que busca el luxe, el que prefereix viatjar al seu aire, o els que volen una destinació diferent per recórrer amb nens.

A més, viatjar a Tailàndia amb nens es converteix en una experiència inoblidable per a tota la família. Les raons són moltes i no cabrien totes en un sol post. Però intentaré destacar-ne les deu principals, per ajudar a decidir-se a qui estigui dubtant.

10 raons per viatjar a Tailàndia amb nens

1_ És un país molt segur

Tailàndia ofereix una gran seguretat, podent recórrer el país gairebé sense problemes. A més, en el cas de tenir-ne algun, hi ha una policia turística especialitzada en atendre els estrangers, la qual és d’una enorme eficàcia.

2_ La neteja dels tailandesos

Una de les coses que sorprèn en arribar a Tailàndia per primera vegada és lo impecable que tenen els seus carrers i cada racó del país. Per als qui hem viatjat per altres països asiàtics és un contrast molt d’agrair, ja que, com és lògic, aquesta neteja es trasllada a les condicions higièniques i a la salubritat.

3_ Àmplia oferta d’aventures

Viatjant amb nens és important oferir-los varietat d’estímuls que els facin més suportables les incomoditats que impliquen estar fora de casa i allunyats del seu entorn. A Tailàndia la varietat d’activitats d’aventura és gairebé interminable: realitzar un trekking per la selva i conèixer alguns dels animals que alberga; visitar centres com el de Wildlife Friends of Thailand, encarregats de recuperar elefants maltractats; baixar els seus rius en basses de bambú; navegar pel llac Chiaw Lan en caiac …

4_ Rebre un baptisme de busseig

Menció a part mereix el submarinisme, dins de les activitats d’aventura. Tailàndia ofereix alguns dels millors fons de corall del món. Els nens, a partir d’onze anys, poden experimentar l’emoció de realitzar un bateig de busseig, amb vestit de neoprè i ampolles, amb total seguretat acompanyats per monitors experts. Per això convé acudir sempre a centres PADI (Professional Association of Diving Instructors) per tenir la màxima garantia de seguretat i professionalitat.

5_ Iniciar als infants en el món dels viatges

Un dels objectius que nosaltres teníem al viatjar a Tailàndia amb els nens era el de proporcionar-los una experiència de primera mà respecte al viatjar per l’anomenat «tercer món», i acostar-los a una cultura radicalment diferent a la nostra. Tailàndia és perfecte per a aquesta comesa, ja que, com esmentava abans, aquest objectiu s’aconsegueix en unes condicions de seguretat i higiene més que acceptables.

6_ Gaudir de les millors platges del món

No cal parlar molt de les platges de Tailàndia, les quals són de sobres conegudes. Només dir que acabar un viatge, després de recórrer les selves del nord, o els parcs naturals del país, amb uns dies a Phuket, Koh Samui o Koh Phi Phi, és una de les millors experiències per a un viatger.

7_ El seu patrimoni cultural

Tailàndia no ofereix només naturalesa i aventures. Per això, viatjant per Tailàndia amb nens podreu gaudir del seu patrimoni cultural, una de les millors ofertes del país, amb llocs tan fascinants com Ayutthaya o Sukothai, a més de temples budistes com els de Wat Maha That, Wat Arun o Wat Phra That Doi Suthep.

8_ La gastronomia del país

Tailàndia ofereix una gamma de plats gastronòmics impressionant. Si ets, com nosaltres, dels que s’obstina que els nens provin de tot, la cuina tailandesa ofereix una gran varietat perquè provin coses diferents. Però compte! cal vigilar amb el picant. Menció a part mereixen els llocs de menjar al carrer. En el nostre últim viatge ens va sorprendre la gran qualitat i higiene que havien aconseguit, comparat amb el nostre anterior viatge fa quinze anys.

9_ L’amabilitat dels tailandesos

Probablement els tailandesos guanyin en tots els rànquings internacionals d’amabilitat. La seva cultura, la seva religió i la seva mentalitat predisposen al tailandès a rebre a l’estrany sempre amb un somriure, la qual cosa, quan un està cansat del viatge, és una enorme satisfacció.

10_ Gaudir del relax autèntic

En pocs llocs com a Tailàndia es percep el «luxe asiàtic». I sense necessitat de gastar-se una fortuna. Prendre un coco gelat a la platja o acostar-se a rebre un massatge tailandès per menys de 3 €, faran que us sentiu com a autèntics maharajàs.

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *