Bèlgica en bici: Ciutats Històriques de Flandes

Quan un es proposa visitar Bèlgica en bici té moltes maneres d’organitzar el viatge, ja que aquest país té una tradició de cicloturisme molt consolidada. Una de les rutes més interessants i, probablement, la més coneguda és la de les Ciutats Històriques de Flandes, la qual permet recórrer les ciutats del país que tenen un major encant o interès històric. Aquesta ruta per Bèlgica en bici transcorre per carrils bici perfectament senyalitzats en gairebé la seva totalitat, o bé per carreteres molt tranquil·les. La distància de les etapes és d’uns 60 km. de mitjana, per tant queda temps per passejar per cadascuna d’aquestes localitats i conèixer els seus centres històrics. Perquè us feu una idea l’etapa de Malines a Bornem, la més curta, és d’uns 35 km. mentre que la més llarga és la de Brussel·les Malines, en la qual es fan uns 65 km. Aquesta ruta està dissenyada per realitzar-se en 7 dies durant els quals es fan 275 km. En el cas que estigueu planejant realitzar un viatge en família us recomano que feu una ullada a l’article en què us parlava d’una ruta en bici per Flandes amb nens.

Paisaje por Bélgica en bici

 


Una de les rutes més interessants i, probablement, la més coneguda és la de les Ciutats Històriques de Flandes, la qual permet recórrer les ciutats del país que tenen un major encant o interès històric


 

En general el clima que us podeu trobar en recórrer Bèlgica en bici és suau durant l’estiu amb temperatures màximes d’uns 23º C de mitjana. No és estrany que us enxampi alguna pluja, així queheu de posar a la motxilla algun impermeable. Com en la major part de les rutes en bicicleta dissenyades per Viatges Alemany, aquesta inclou el servei de “Pedala sense maletes”, gràcies al qual no us haureu de preocupar de l’equipatge. Cada dia us ho recolliran al vostre hotel i el traslladaran fins al següent destí.


Les Ciutats Històriques de la ruta Bèlgica en bici

Les Ciutats de Flandes per les quals passa aquesta proposta de cicloturisme són:

1_ Brussel·les

És la capital de Bèlgica i la ciutat més gran del país. Està plena de monuments i museus pel que culturalment és una destinació de primer ordre. Arquitectònicament destaquen les construccions medievals de la Grand Place, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des de 1988, en contrast amb els edificis avantguardistes que han dotat a Brussel·les dels espais per acollir les institucions de la Unió Europea. Entre els molts llocs interessants destacaria:

– L’Ajuntament d’estil gòtic

– La Catedral de Sant Miquel

– El Castell Reial de Laeken

Palau de Justícia, d’estil neobarroc.

– Les cases de l’arquitecte Víctor Horta d’estil Art Nouveau.

– El Palau Stoclet, Patrimoni de la Humanitat des de 2009.

– L’Atomium, de 103 m. d’altura

– El Manneken Pis, un dels símbols d’aquesta ciutat.

– Els Museus Reals de de Belles Arts, són diversos museus d’art modern i antic.

Museu del vestit i de l’encaix

Centre Belga del Còmic, centrat, entre d’altres, al gran Tintín

2_ Malines

Malinas

Forma part del districte d’Anvers, i es troba a uns 25 km. de Brussel·les i d’Anvers, a meitat de camí de les dues. La importància que ha tingut al llarg de la història es veu reflectida en monuments com:

– La Catedral de Sant Rumoldo del segle XII.

– L’Església de Sant Joan amb un impressionant retaule pintat per Rubens.

– El Palau de Margarida d’Àustria, actual Tribunal de Justícia.

Museu Arqueològic.

Museu de la Joguina.

Museu Jueu de la Deportació i de la Resistència.

Museu del Ferrocarril

Fàbrica de cervesa Het Anker

3_ Gant

És la capital de la província de Flandes Oriental. Està a poc més de mitja hora en tren de Bruges i de Brussel·les. És una localitat molt agradable per als cicloturistes, pel que és una destinació indispensable en un viatge per Bèlgica en bici. És la ciutat flamenca amb major nombre d’edificis històrics, com ara:

– El Castell dels Comtes de Flandes, del segle XII, situat al centre.

– La Torre del Campanar, del segle XIV, amb una curiosa exposició de campanes a l’interior.

– L’Església de Sant Nicolau, del segle XIII, d’estil gòtic.

– La Catedral de Sant Bavó amb una excel·lent col·lecció d’artistes flamencs.

4_ Bruges

Brujas en bici

Bruges és la capital de la regió de Flandes Occidental. El major atractiu d’aquesta ciutat és el seu casc històric, el qual va ser declarat Patrimoni de la Humanitat de la Unesco l’any 2000. El seu nom significa “ponts”, per la gran quantitat que hi ha, a causa dels molts canals que travessen Bruges. De fet se la coneix com La Venècia del Nord. Els llocs més destacats per a mi són:

– La Plaça Major en la qual se celebra el mercat cada dissabte

– La Torre de Belfort que ofereix unes excel·lents vistes de Bruges

– La Plaça de Burg.

– L’Ajuntament de Bruges amb una impressionant façana del segle XIV

 

©️ Imatges: Lourdes Alemany

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *