10 consells per viatjar amb nens

Al viatjar amb nens, sobretot quan un és pare primerenc, hi ha mil incògnites difícils de respondre. Per als que us heu d’enfrontar a una situació tan estressant com és un viatge voldria fer-vos alguns consells per viatjar amb els petits, extrets de la meva pròpia experiència com a pare de tres nens.

Viatjant per França amb els nens

1_ Comenceu fent sortides curtes

Una de les millors decisions que nosaltres vam prendre en néixer els nostres primers fills (són bessons) va ser començar a realitzar escapades de cap de setmana des de les primeres setmanes d’existència. D’aquesta manera vam anar agafant la rutina i la logística bàsica de la nostra nova vida, afegint al llistat d’objectes per viatjar totes aquelles coses necessàries, i eliminant les supèrflues.

2_ Prepareu molt bé la farmaciola

Com és lògic la farmaciola bàsica que portem els adults no és la mateixa que es pot necessitar quan s’ha de viatjar amb nens. El millor consell que puc donar-vos és que acudiu a la farmàcia i li exposeu el vostre cas. Això sí, no hi poden faltar aquelles coses bàsiques com un antimosquits, antigripals i algun medicament que els ajudin en cas de problemes estomacals per un canvi de dieta.

3_ Feu-los partícips de la preparació del viatge

Brifing abans de pujar a la balsa amb els nens
La millor manera de involucrar-los en el projecte és, sens dubte, fer-los participar de la preparació del viatge, de l’itinerari i de l’elecció dels allotjaments. A més a més us recomano que pacteu entre tots les visites que voleu realitzar. És una excel·lent manera d’ensenyar des de ben petits les peculiaritats de viatjar en grup i la importància de cedir de tant en tant davant les preferències dels altres. Després, durant el viatge, un bon consell al viatjar amb nens és fer que s’entretinguin mirant al mapa els llocs que visiteu. Us asseguro que és una excel·lent classe de geografia.


Us recomano que pacteu entre tots les visites que voleu realitzar. És una excel·lent manera d’ensenyar des de ben petits les peculiaritats de viatjar en grup i la importància de cedir de tant en tant davant les preferències dels altres


 

4_ Museus: pocs però escollits

Els nens a la bibioteca del Trinity College

En relació amb el punt anterior, des de ben petits que els hem fet seleccionar un únic museu per visitar i d’aquest, els hem fet escollir un sol quadre. Mentre preparem el viatge anem introduint-los en aquest quadre i en la vida de l’artista. Si hi ha alguna pel·lícula interessant sobre ell, procurem emportar-nos-en la nostra tablet i els hi posem la mateixa durant algun dels trajectes. Després, en arribar a aquest museu, anem a visitar exclusivament el quadre pactat, el comentem i ens en anem. És una bona manera de transmetre als nens la inquietud cultural de visitar els museus i que al mateix temps en gaudeixin.

5_ Precaucions al viatjar amb nens en avió

Al viatjar en avió us donaria un parell de consells per viatjar amb nens:
– Procura escollir seients al davant ja que sol ser la zona més estable i evitaràs marejos.
– Ajuda’ls a destapar les orelles ja que quan són petits els resulta complicat fer-ho ells sols. Hi ha dos remeis que poden ser-te útils: fes que masteguin xiclet durant el viatge, sobretot a l’enlairar-se i abans de l’aterratge i, si són lactants, procureu que facin una presa durant aquestes maniobres.

6_ Feu dels parcs públics els teus aliats

Aquests espais són una bona opció si el temps acompanya per descansar mentre els nens juguen al seu aire. A més a més són un lloc en el qual poden conèixer altres nens de l’indret i interaccionar amb ells. Finalment, comentar-vos que fer pícnic als parcs pot ajudar a les vostres butxaques, nosaltres hem estalviat alguns diners.

Els nens perduts amb els mapes

7_ Feu els viatges llargs de nit

D’una banda se’ls farà més curt, com és lògic, però també pot ser una bona manera de minimitzar els efectes del canvi horari. Per a això procureu, si és possible, que no dormin el dia abans i que portin roba còmoda.

8_ Entreteniment durant els trajectes

Aquesta és la clau, sens dubte, perquè puguin estar distrets com més temps millor. Cada cas és particular i sou vosaltres mateixos els que sabeu què és el que pot funcionar millor. En el nostre cas cada un dels tres nens es prepara la seva pròpia motxilla de mà en la qual no pot faltar: un quadern per dibuixar amb els seus corresponents llapis de colors, un llibre per llegir i un joc. Nosaltres els administrem el temps d’utilització dels dispositius mòbils.

9_ Porteu tota la documentació escanejada

Un problema en un país llunyà es triplica en el cas de viatjar amb nens petits. Per això us recomano que sempre tingueu una còpia de tota la documentació (llibre de família, DNI, passaport, bitllets, reserves dels hotels …) guardada en algun lloc d’Internet, al núvol, en el qual hi pugueu accedir des de qualsevol lloc. Les opcions més comunes són Google Drive, Dropbox o Evernote. En el cas de pèrdua o robatori se us simplificaran moltíssim els tràmits.

10_ Contracteu una assegurança de viatge

Finalment us recomano que us informeu amb el vostre assessor de viatges sobre quines assegurances són les més recomanables per a un viatge com el que vulgueu fer. Us pot estalviar molts mals de cap.

Bé, aquests són els meus consells per viatjar amb nens. Si teniu alguna aportació no dubteu en comentar-ho! És un debat interessant i complex i els vostres comentaris seran d’ajuda per a tots nosaltres.

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

2 Responses

  1. Lloguer pistes de tennis al Maresme ha dit:

    Gràcies pel post! Per viatjar amb nens fa falta paciència, sobretot! M’ha encantat la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *