Costums que no sabies quan viatges al Japó

Viatjar a Japó és un somni per a molts amants del turisme. El país més avançat del món en quant a tecnologia. Japó és un festival d’aparells d’última generació, gastronomia peculiar i també capdavantera a mantenir tradicions ancestrals.

Gran viatge a japo i xina

Viatjar a Japó no és fàcil, ja que és com anar a un altre planeta, on res del que t’han ensenyat, serveix per adaptar-se. És per això que avui, aprendrem costums que en el teu lloc d’origen són d’allò més habituals, però que a Japó, en alguns casos una veritable ofensa. Què és el que has de fer al Japó?

No deixis propina en els bars

En un viaje a Japón no dejes propinas
Si treballes en l’hostaleria, sabràs que si un client et deixa propina, és que s’ha trobat a gust amb el tracte rebut, i t’ho fa saber d’aquesta manera. Doncs vigila, si viatges a Japó ni se’ t passi pel cap fer això. Per als japonesos, deixar propina està considerat com una ofensa molt greu. Recull el teu canvi, o en cas contrari no t’estranyis si veus a un japonès corrents darrera per retornar-t’ho.

Fes soroll quan menjis

Cuando viajes a Japón, haz ruido al comer
Segur que més d’una vegada has escoltat la típica frase de: “No facis soroll amb la sopa, és de mala educació”. Doncs a Japó, com més soroll facis millor, ja que això vol dir que estàs gaudint del menjar. En cas contrari, si menges de manera silenciosa, tindran la sensació de que no t’agrada el que t’han preparat.

No mengis res al carrer (excepte gelats)

No comas en la calle durante tu viaje a japon

Et ve de gust menjar alguna cosa mentre visites la ciutat? Fes-ho, però sempre dins d’un establiment. Menjar al carrer, encara que sigui una miserable borsa de patates, és considerat un símptoma de deixadesa absoluta. Però hi ha una excepció, si el que menges és un gelat, no passa res.

Porta sempre amb tu els teus millors mitjons

Lleva tus mejores calcetines en tu viaje a Japón

En un viatge al Japó, t’asseguro que estaràs descalç gran part del dia. En gairebé tots els establiments, t’exigiran que et descalcis. Per als japonesos la higiene és sagrada, i portar brutícia del carrer a l’interior d’un edifici, està molt mal vist i es poden enfadar molt.

Quedar-se dormit

Viajar a Japon y quedarse dormido en el trabajo es bueno

Si vas de vacances al Japó, pot ser que aquest punt no sigui el més important per a tu. Ara bé, si la teva intenció és anar allí per treballar, tinc bones notícies, ja que si et quedes dormit en el teu lloc de treball, això significa que ets un empleat exemplar. Quedar-se dormit en el és sinònim de que t’has esforçat i has caigut rendit per l’esgotament. Curiós veritat? A què no pots evitar sentir una mica d’enveja?

Comportament als trens

en tu viaje a japon, verás gente durmiendo en los trenes
Als trens del Japó està molt mal vist que es parli, que es mengi i l’ús del telèfon mòbil. Durant el trajecte els japonesos volen el silenci més absolut. No hauràs de preocupar-te per aquell o aquella que posa la música del mòbil a tot volum. Al Japó això no existeix. Tampoc t’estranyi si algun passatger es queda dormit i es recolza en la teva espatlla, no li diguis res, que això al Japó és el més normal. Fes-ho tu també, ningú et dirà res!

Si és que no, és que no, però estigues segur

Cuando viajes a Japón, si dices no es que no
Quan vagis a un Bar, estigues ben segur a l’hora de demanar. Imagina’t que el cambrer et diu si vols unes patates per acompanyar la teva beguda, si dius que no, després no rectifiquis, doncs ja no te les serviran. No és broma.

Doncs amb aquests consells ja estàs preparat per viatjar al país asiàtic. Si segueixes aquestes pautes, estaràs més prop de ser un japonès autèntic, encara que mai ho seràs del tot, però si t’adaptes, tot et serà més fàcil. Gaudeix del fascinant xoc cultural.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *