El Danubi en bici. De Passau a Viena

La ruta de la qual vull parlar, la del Danubi en bici de Passau a Viena, és una de les meves preferides, ja que em permet ajuntar tres de les coses que per a mi són més importants: els meus nens, fer esport i viatjar. Em refereixo al carril bici que voreja el riu Danubi en el tram que transcorre per Àustria. És un recorregut pla amb un suau desnivell, la qual cosa converteix aquesta ruta en un trajecte ideal per fer-ho en família amb nens, amb molt poca preparació prèvia. Més que saber anar en bici, clar. Des de fa anys estem enviant a clients que han tornat molt satisfets. Juan Carlos Moral escrivia en aquesta entrada del 2005:

“Tot estava organitzat fins a l’últim detall: la divisió en etapes (vam contractar la ruta clàssica), les reserves als hotels de cada jornada del viatge, el transport de les maletes d’un hotel a un altre, el lloguer de les bicicletes (de molt bona qualitat, per cert). Nosaltres només havíem de gaudir de l’excursió, seguint l’indispensable mapa-guia que ens van fer arribar, juntament amb abundant documentació, quan vam contractar el paquet.”
 
Juan Carlos Moral

Juan Carlos Moral

En realitat el Danubi és bastant més llarg, ja que neix a Alemanya, a les muntanyes de la Selva Negra, prop de Donaueschingen, creua tota Àustria i continua per Romania, fins a desembocar en el Mar Negre. La seva longitud total és de 2.858 km, la qual cosa el converteix en el segon riu més llarg d’Europa, després del Volga. Però no t’espantis, la meva proposta comprèn només 325 km.

La ruta comença a Passau, just a la frontera que separa Àustria d’Alemanya, i acaba a Viena, la capital d’Àustria. En el 90% del recorregut es va per un carril bici asfaltat i lliure de trànsit, la qual cosa és d’agrair en aquest tipus de trajectes.

El viatge permet descobrir uns paisatges meravellosos, amb aldees molt cuidades, com són totes aquí, i realment pintoresques. En gran part del camí es descobreixen restes de la cultura romana que va dominar Europa, així com dels Nibelungs, un poble mitològic molt apreciat en tota aquesta zona.

A la nostra web veuràs que tenim diferents formats, dins la mateixa ruta, intentant adequar-lo a cadascun dels perfils dels nostres clients. Així tenim
El tour Atlètic
El tour Relax
El tour Agroturisme
El tour Light
El tour Especial amb Nens
El tour Clàssic

En el que em volia centrar és en aquest últim. En total són 8 dies, i es compon de 6 etapes entre les quals tindràs inclòs un servei de transport de l’equipatge fins al següent allotjament. D’aquesta manera tu només has de preocupar-te de gaudir de les teves vacances.

EL DANUBI EN BICI: ETAPES

1_ Passau – Schlögener loop

En aquesta primera etapa es fan 44 km. Un cop abandonem Passau, una ciutat en la qual podreu trobar pràcticament qualsevol cosa que se t’hagués oblidat, ja que està bé proveïda, el camí et va portant fins a una de les zones més espectaculars de tot el recorregut, la dels meandres de Schlögener.

2_ Schlögener loop – Linz

El segon tram cobreix una distància de 53 km, oferint un punt de vista diferent al del dia anterior de les corbes del Danubi

3_ Linz – Regió de Grein

Aquest trajecte acaba a la ciutat de Grein, dominada pel castell de Greinburg. Arribarem després d’haver recorregut 65 km. i podrem visitar el teatre més antic d’Àustria

4_ Regió de Grein – Regió de Melk

La quarta etapa, de 51 km. es realitza a través de Strudengau, passant per Ybbs, per acabar a Melk. El més important d’aquesta ciutat, sense cap dubte, és el Monestir Benedictí de Melk, un conjunt imponent que data del 1089. La millor manera d’explicar com és aquesta abadia és dient que és el lloc on es desenvolupa la història del “Nom de la rosa”, la novel·la d’Umberto Eco. La seva biblioteca alberga més de cent mil volums i el seu interior està ple d’antiguitats i relíquies de gran valor.

5_ Regió de Melk – Regió de Krems

Aquesta part de l’itinerari transcorre entre precioses vinyes i pobles pintorescos. Després de 40 km s’arriba a la ciutat medieval de Krems

6_ Regió de Krems – Traismauer- Viena

L’última etapa d’aquesta proposta per fer el Danubi amb bici és de 39 km. Passa pel Castell Greifenstein i acaba a Viena.

NOTES PRÀCTIQUES DE LA RUTA DEL DANUBI DE PASSAU A VIENA

Has de tenir en compte que és important anar ben equipat perquè el cul no pateixi massa. Per això, anar amb uns pantalons de ciclista amb “culot” t’ho recomano especialment. Els cascos no estan inclosos, per el que es convenient portar-los des de aquí.

Els menjars no s’inclouen en aquest tipus de viatge. Àustria no és barat, de manera que l’alternativa del picnic a nosaltres ens va funcionar molt bé. Només cal organitzar la logística durant el trajecte, sense carregar-se massa de provisions, ja que amb bastant freqüència trobaràs llocs on aprovisionar, amb supermercats ben assortits. La varietat de pa és àmplia i de bona qualitat, la qual cosa és un important recurs.

Una de les coses que més ens costa al principi als espanyols és acostumar-nos als horaris austríacs. Has de tenir en compte que l’hora de menjar és entre les 12 i la les 13. Com en moltes altres coses, són molt estrictes amb això dels horaris. El sopar comença sobre les 18’00 i deixen de servir a les 20’00h.

CONCLUSIÓ

Per fer aquest tros del Danubi en bici són suficients vuit dies, com et proposo en aquest article. Però tingues en compte que a Viatges Alemany ens agrada ajustar cada viatge a les peculiaritats de cada client.

Si has pogut fer aquest viatge m’agradaria molt que m’expliquessis la teva experiència. Salut i fins la propera!

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *