Els Castells del Loira en bici

La ruta dels Castells del Loira en bici és un dels itineraris cicloturistes més coneguts de França. La regió ofereix més de 800 km. de vies per a ciclistes amb una excel·lent senyalització.

Oferta castells del Loira en bici

El riu Loira

El Loire és el riu més gran de França. En total recorre 1006 km. des del seu naixement -a la muntanya Gerbier de Jonc- fins a la desembocadura a l’Atlàntic, creuant cinc regions franceses. Per aquest motiu la seva llera s’ha utilitzat des de temps immemorials per al transport de persones i mercaderies.

Castillo del Loira

Château de Chambord

Ha tingut una gran importància estratègica, la qual cosa ha fet que les seves ribes estiguin plenes de testimonis històrics que el converteixen en un punt d’enorme interès per al viatger. Entre tot el seu patrimoni destaquen els Castells del Loira, alguns dels quals es remunten a l’Edat Mitjana.

Els Castells del Loira

Els Castells del Loira són un grup d’edificacions que ocupen el curs mig i baix del riu Loira i alguns dels seus afluents principals. Com abans comentava, molts d’ells es remunten a l’Edat Mitjana, tot i que el domini de la regió sobre les comarques veïnes i l’auge d’aquest tipus de fortificació vindria durant el Renaixement, època en què es va construir gran part dels castells, o bé es van rehabilitar els existents.

Château d’Amboise

És tal la importància de la vall del Loira que la UNESCO el va incloure a la seva llista de Patrimoni de la Humanitat el 1998. Tots ells són de gran espectacularitat, oferint unes panoràmiques impressionants, tota una delícia per als que recorren els castells del Loira en bici.

Rutes dels Castells del Loira amb bici

Abans feia esment de la gran quantitat de km. de vies de cicloturisme. Per això és important marcar-se abans un objectiu concret en funció dels dies previstos, de les persones que vagin a fer la ruta, la qual cosa definirà el nivell de dificultat, i de les preferències pel que fa a llocs a visitar.

Castell de Chenonceau

Château de Chenonceau

També és important comptar amb el suport d’una agència especialitzada que us ajudi a organitzar el viatge. Penseu que hi ha una gran diferència en el cas de trobar-vos amb algun tipus de problema durant el trajecte. A Viatges Alemany oferim sense càrrec nostre servei exclusiu “Pedala sense maletes”; amb ell no haureu de preocupar-vos del vostre equipatge ja que nosaltres ens encarregarem cada dia de recollir-lo en el vostre hotel i de fer-lo arribar fins al següent destí.

 

ⓒ Fotos Flickr:
milestones rides
paucal
mat distef
cristian grelard
Hocusfocus55

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *