Els mercats de Nadal de Brussel·les

Com cada any a l’acostar-se el Nadal la ciutat de Brussel·les s’engalana, decora tots els seus carrers i els omple d’una il·luminació que és una autèntica obra d’art. La decoració dels carrers i avingudes es complementa amb la cura que les botigues decoren els seus aparadors i, especialment, amb els mercats de Nadal de Brussel·les, tot un esdeveniment durant el mes de desembre.

La ciutat de Brussel·les

És la capital de Bèlgica i sens dubte un dels més grans atractius dels que visiten el país. Els historiadors fixen la seva fundació al segle X, passant a convertir-se ràpidament en un punt molt important en el comerç entre Bruges i Colònia. Els comtes de Bramante, administradors de la ciutat, començarien la fabricació del primer castell cap al segle XII, el del turó de Coudenberg, el qual aniria sent remodelat i ampliat fins oferir-nos l’aspecte actual del palau que podem visitar.

Brussel·les ofereix gran quantitat d’atractius als turistes de totes les edats, com el Mont des Arts, el mirador més famós de la ciutat, les seves cerveseries, entre les que destaca “Delirium Tremens”, monuments com l’Atomium i el Manneken Pis, els seus museus i les seves esglésies.

Els mercats de Nadal de Brussel·les

Durant el mes de desembre 2017 està previst un dels esdeveniments més importants de l’hivern a la capital de Bèlgica. Els seus mercats d’advent són tot un esdeveniment, a més d’una excel·lent ocasió per recórrer Brussel·les i gaudir dels seus atractius. En les diferents ubicacions dels seus mercats podras pujar en una “nòria” (sínia) que et permetrà contemplar la ciutat des de dalt, beure el deliciós Glühwein, un vi calent molt estimulant per combatre el fred d’aquesta època de l’any, pistes de gel per poder patinar, etc. La gran quantitat de parades dels mercats nadalencs de Brussel·les ofereixen tot el que el visitant espera: productes típics de la gastronomia, tant local com internacional; artesania, regals i objectes de decoració per ajudar-te a posar la teva casa de gala durant les festes que s’acosten.

 

 

Aquest any el fil conductor serà el Japó i la seva cultura mil·lenària. Així, en molts llocs podràs degustar, a més dels productes tradicionals i artesans, plats de la gastronomia japonesa. De la mateixa manera la decoració nadalenca es fondrà amb elements orientals, gràcies al treball d’artistes visuals internacionals, capaços de transformar l’església de Santa Catalina en una temple japonès.

Un altre espectacle que no et pots perdre són els impressionants “Dundu” o Gegants de llum, una enormes titelles brillants que passejaran per Brussel·les els dies 30 i 31 de desembre, oferint un espectacle incomparable que ha recorregut ciutats dels cinc continents sense deixar ningú indiferent.

ⓒ Fotos: Visit Flanders

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *