Els mercats de Nadal de Praga

Cada any, a l’acostar l’Advent, els mercats de Nadal de Praga atorguen a la capital de la República Txeca un aire festiu, més elegant encara que la resta de l’any, i l’omplen d’aromes i sabors.

Aquesta ciutat mil·lenària és una destinació imprescindible entre les capitals europees: cada mes de l’any acull a viatgers de tot el món, ansiosos per recórrer el seu casc històric, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des de 1992. No en va forma part de la llista de les 20 ciutats més visitades del món. Però és en aquestes dates quan la capital de la regió de Bohèmia adquireix un esplendor que sorprèn. Les llums i els ornaments la transformen, embellint.

Les parades dels mercats de Nadal de Praga comencen a muntar-se a finals de novembre per començar a vendre els seus productes el dia 30 del mateix mes. I seguiran oferint els seus artesanies i les seves delícies gastronòmiques fins acabar les festes nadalenques. Els dos més importants, el de la plaça de la Ciutat Vella i el de la plaça Wenceslao allarguen el calendari fins al dia de Reis.

Existeixen cinc mercats de Nadal a la ciutat de Praga, molt propers entre si. En tots ells podrà comprar articles de vidre, joguines de fusta, petites joies fetes pels artesans locals, barrets, bufandes o adorns nadalencs, mentre gaudeixes d’una tassa de vi o de xocolata calenta per entrar en calor.

1 Mercat nadalenc de la plaça de Ciutat Vella

És el més gran de tots. El seu horari és des de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda, excepte els caps de setmana que allarguen una hora més. Els llocs de menjar segueixen oberts fins a les dotze de la nit.

Mercadillo de navidad de praga

2 Mercat nadalenc de la plaça de Wenceslao

Aquest mercat, situat a la plaça de Wenceslao de Praga, obre des de les 10 fins a les 10 de la nit, excepte els llocs de menjar que obren fins a mitjanit.

3 Mercat nadalenc de la plaça de la República

Situat en una de les places més representatives de Praga, en el límit entre la Ciutat Vella i la Ciutat Nova, ocupa el lloc de l’antic fossat defensiu. Els seus 35 parades de fusta atenen els visitants des de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda.

4 Mercat nadalenc de la plaça Náměstí Miru

Aquest mercat es troba a la plaça central del barri de Královské Vinohrady, dominada per l’església neogòtica de Santa Ludmila, del segle XIX. Igual que l’anterior obre de 10 a 7.

5 Mercat nadalenc de la plaça Tylovo

Un mercat més petit, compost per unes 20 casetes, però ple d’encant.

 

ⓒ fotos czechtourism

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *