Els millors racons de Lucerna

Si coneixes els millors racons de Lucerna, quan viatges a aquesta ciutat tindràs algunes pistes per gaudir-ne d’una manera diferent. Aquesta ciutat de Suïssa Central és una petita joia que permet un recorregut pausat pels estrets carrers del seu recinte històric, gaudint dels petits regals que ofereix al visitant.

La ciutat de Lucerna

Es troba a la vora del llac dels Quatre Cantons, molt a prop de les muntanyes Pilatus, Rigi. La seva població ronda els 200.000 habitants.

La seva història es remunta al segle VIII, amb la fundació del monestir benedictí de Sant Leodegar, encara que la fundació de la ciutat no arribaria fins al segle XII. La ruta comercial de Gotardo fomentaria la importància de Lucerna en les relacions amb les altres localitats properes. Amb els anys aniria adquirint un major prestigi, arribant a ser una de les tres candidates a convertir-se en capital del país, l’any 1848.

Actualment es considera una de les destinacions turístiques de Suïssa per excel·lència, gràcies a la seva privilegiada situació, envoltada de muntanyes i llacs, al seu patrimoni històric i l’excel·lent estat de conservació dels seus edificis antics.

Els millors racons de Lucerna

El Pont de la Capella – Kapellbrücke

Una altra panoràmica del Pont de la Capella amb la seva il·luminació nocturna

Aquesta construcció de fusta de 1365 és la més emblemàtica de la ciutat i un dels millors racons de Lucerna, sobretot al capvespre. És el pont més antic d’Europa d’aquestes característiques i el segon més llarg. Al sostre interior es poden veure 111 pintures que narren la història de la ciutat. Va ser reconstruït després d’un gran incendi seguint els plànols originals.

Al centre del pont hi ha la Torre de l’Aigua, construïda en pedra amb forma octogonal, la qual s’eleva trenta metres. 

El centre històric de Lucerna

Vista panorámica del casco antiguo de Lucerna

Vista panoràmica del nucli antic de Lucerna

Tot el seu centre històric mereix una passejada per contemplar les façanes decorades dels seus edificis, els seus carrerons i l’excel·lent cura que posen els habitants de Lucerna per mantenir l’esperit original d’aquesta localitat.

La Muralla de Lucerna

La muralla de Lucerna y una de las torres en primer plano

La muralla de Lucerna i una de les torres en primer pla

Com tantes altres ciutats medievals, Lucerna es protegia de bandits i exèrcits enemics mitjançant una sòlida muralla en la qual podien refugiar-se els habitants. Es conserven les nou torres de defensa, uns espais que poden visitar-se, oferint unes excel·lents perspectives de Lucerna.

El monument al Lleó de Lucerna

Un dels millors racons de Lucerna i dels més visitats és aquesta escultura llaurada al segle XIX sobre una paret de roca de la ciutat. Commemora la mort dels suïssos que van morir com herois en 1792 a la Tuilerías.

El Schrattenfluh

El Schrattenfluh con los Alpes al fondo

El Schrattenfluh amb els Alps al fons

Situada a poc més de 50 km de Lucerna, el Schrattenfluh és una massa de roca al mig de les muntanyes emmarcades pels imponents Alps.

Hammetschwand lift (ascensor)

El ascensor de Hammetschwand

L’ascensor de Hammetschwand

Aquest ascensor permet arribar fins al mirador del mateix nom, situat a 1114 m sobre el nivell del mar. És el major ascensor a l’aire lliure d’Europa. Pujar a ell és tota una experiència que et permetrà gaudir d’unes immillorables vistes de la Lucerna i del llac. S’arriba amb vaixell des de Lucerna a l’estació Kehrsiten-Bürgenstock

Muntanya Pilatus

Atardecer en el Monte Pilatus

Capvespre a la Muntanya Pilatus

Aquest impressionant massís arriba al punt més alt els 2.132 m sobre el nivell del mar. Es pot accedir a ell mitjançant un tren cremallera, el més empinat del món (des d’Alpnach) o bé mitjançant telefèric des de la localitat de Kriens.

El tren cremallera amb pendent de 45º

És possible contractar algunes excursions de senderisme de diferents dificultats, i segons l’època de l’any. El seu nom prové d’una llegenda segons la qual Ponç Pilat va ser enterrat allà.

Una altra impressionant vista del Pilatus

 

ⓒ Fotos MySwitzerland

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *