La festa de Sant Patrici a Dublín

Com cada 17 de març els irlandesos celebren la festa de Sant Patrici, el seu patró, una tradició que s’ha estès a gairebé totes les parts del món en les que hi visqui algun irlandès. Així s’ha convertit en la celebració nacional que se celebra a més països.

La festa de Sant Patrici

Durant aquesta celebració hi ha tres protagonistes indiscutibles:

1_ Sant Patrici

Va ser un missioner cristià d’origen escocès que va exercir la seva tasca apostòlica fins Britània, evangelitzant l’illa. Va ser arran d’aquesta tasca que el poble irlandès va adoptar al sant com a patró.

2_ La cervesa Guiness

Guiness reina de la fiesta de San Patricio

Si el consum mitjà diari de Guiness al món és de 5,5 milions de pintes, aquest dia la xifra passa a ser més del doble, arribant-se als 13 milions. El motiu pel qual aquest dia és la festa nacional té molt a veure també amb la cervesa ja que en caure a la meitat de la Quaresma permetia fer un descans enmig de tanta penitència. La forma correcta de brindar en gaèlic és mitjançant la paraula “Sláinte”, que siginifica salut, la qual es pronuncia com “slancha”

3_ El trèvol de tres fulles

Aquest símbol tan relacionat amb el país era utilitzat per Sant Patrici, segons la tradició, per explicar als habitants de l’illa la Santíssima Trinitat. Per aquest motiu el verd inunda la festa, amb cerveses tenyides de verd, rius (com el de Chicago) adquireixen aquest color, els edificis s’il·luminen en verd i, per descomptat, tothom utilitza el verd per vestir-se.

Què es pot fer a Dublín per Sant Patrici

Desfile en la fiesta de San Patricio

Durant els dies previs al 17 de març s’organitzen gran quantitat d’esdeveniments i desfilades arreu del país. Són unes dates en què la diversió i la música inunden els carrers i avingudes. Així, per exemple, a Dublín entre el 16 i el 19 de març està previst un festival http://www.stpatricksfestival.ie/ a tota la ciutat amb teatre de carrer, música i dansa. Són dies de gran afluència de públic ja que la ciutat té previst acollir més de 120.000 persones, de manera que és molt aconsellable anar amb l’allotjament ben lligat des d’aquí.

Dublín és una excel·lent destinació durant tot l’any però, si podeu combinar-vos les dates, us recomanem una visita per Sant Patrici ja que és una festa única.

ⓒ Fotos Ireland’s content pool

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

2 Responses

  1. Mª Angels ha dit:

    Apuntat a la lista de viatges a fer !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *