Festivals d’estiu 2014 a Itàlia

Si estàs pensant en viatjar per Itàlia, val la pena prendre nota dels diferents festivals que estan programats.

Aquí hi trobareu una selecció dels més importants, tant en ciutats com en petits pobles. Encara que una de les més populars celebracions és la carrera de cavalls coneguda com el “Palio de Siena”, també hi ha altres ciutats que organitzen esdeveniments medievals molt concorreguts. A més estan programats nombrosos festivals en els quals podreu escoltar música a l’aire lliure i veure representacions d’òpera en algunes places o monuments.

1_ Festivals de música

53 º STRESA FESTIVAL: a la regió del Piemont, aquest festival obre les portes al públic un cop més, amb tres grans esdeveniments temàtics i se celebrarà en diversos llocs: Llac Maggiore, Llac di Orta i Val d’Ossola.

stressa2

ARENA DI VERONA: un dels festivals lírics més importants. Aquest any actuarà el 17 de juliol el tenor Plácido Domingo.

arena

VII Edició VENEZIA JAZZ FESTIVAL: el 2 de juliol al Palazzo Ducale, està previst Paolo Conte en concert.

paolo conte

FERRARA SOTTO DELLE STELLE: Aquest festival que va néixer el 1996, és un festival de música pop amb un ric calendari d’actuacions que se celebra al cor de la ciutat, a Piazza Castello i Piazza Municipale.

ferrara

ROSSINI OPERA FESTIVAL: a la ciutat de Pesaro, ciutat natal de Rossini cada agost celebra aquest festival de música lírica.

rossini

PUCCINI FERSTIVAL: a Torre del Lago (Lucca), és un dels festivals més antics d’Itàlia. En aquesta localitat Puccini va viure més de trenta anys i cada estiu representa les seves obres en un gran teatre obert a l’aire lliure sobre el llac, al costat de la casa del mestre.

Puccini-Festival

FESTIVAL DEI DUE MONDI: la ciutat de Spoleto s’omple durant 7 dies de grans espectacles que van des de la dansa a l’òpera, de la poesia a la prosa i el ballet, sense oblidar-nos del cinema.

Beyond the Score: Beethoven 5

RAVELLO FESTIVAL: al sud d’Itàlia, a la bonica Costa Amalfitana del 27 de juny al 31 d’octubre es podrà gaudir de varis concerts a l’aire lliure.

ravello

2_ Festes populars

PALIO DI SIENA: la ciutat medieval de Siena celebra des de fa segles la cursa de cavalls més insòlita del món, en la qual cada 2 de juliol i 16 d’agost, deu dels seus barris o “contrade” competeixen entre si en la Piazza del Campo . Els cavalls tenen que donar tres voltes a la plaça i el Palio és guanyat pel cavall, amb o sense genet, que hagi complert en primer lloc les tres voltes.

palio

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *