Holanda en bicicleta

Pocs lloc trobareu tan ben preparats per a les bicicletes i amb tants usuaris com aquest. Viatjar per Holanda en bicicleta és una excel·lent opció. I és que es tracta d’un territori pla, on no hi fa calor, amb uns paisatges i unes ciutats realment atractius i on les infraestructures ja fa dècades que es fan pensant a donar als ciclistes les màximes facilitats i condicions de seguretat.

Els racons que ofereix Holanda en bicicleta

  • Las barcazas son una imagen típica de Holanda

Realment el país és ple de racons incomparables, amb la característica comuna del verd que ho domina tot i de ser un territori situat majoritàriament per sota del nivell del mar. És per aquest motiu que l’aigua és present arreu, i també les obres d’enginyeria per dominar-la i evitar que ho negui tot. Al paisatge hi predominen canals, llacs, dics, motes, comportes i sistemes de bombeig -entre els quals destaquen com a més emblemàtics els antics molins-. És curiós de veure, com a conseqüència, algunes peculiaritats en la construcció de les cases antigues, estretes i inclinades; la cura del manteniment d’aquest entorn tan treballat per la mà de l’home i alhora tan fràgil; i l’amor a l’ordre i als petits detalls present per tot.

  • Unas bicicletas en un rincón de Holanda

Per Holanda, doncs, es recomana pedalar-hi, com fan la majoria del seus habitants per anar a treballar, a escola, a comprar, quan es troben amb els amics, per anar a passeig els dies de festa o fins i tot a l’hora de fer turisme per conèixer altres pobles i ciutats. Evidentment que Amsterdam, la capital, és un atractiu de primer ordre, amb els seus canals, i els ponts, els parcs, els museus…, però dedicar uns dies més a voltar per aquesta regió d’Europa tan rica en història, art i paisatge natural és també molt aconsellable. I les facilitats de fer-ho són molt grans. És molt senzill contractar ja planificada rutes que incloguin allotjaments, lloguer de la bici i llibre de ruta amb explicació i recomanacions de centres d’interès; uns recorreguts que es poden combinar amb trajectes en vaixell, transbordador i, si es desitja, també en tren. En tot cas, el que hi ha assegurat és sempre carrils especials per anar a tots els racons, i senyalitzacions prioritàries i aparcaments… ja sigui al restaurant, al centre comercial, a l’hotel o al museu; i sempre, a més a més, molt de respecte per part de la resta de conductors i dels vianants.

La sensació de llibertat, doncs, dels que pedalen, i molt especialment dels cicloturistes, està garantida.

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *