La moneda de Romania

La informació sobre la moneda de Romania és una de les preguntes més habituals entre aquells que tenen previst viatjar a aquell país. Moltes persones no tenen clar quina és, ja que des de la seva adhesió a la Unió Europea el 2007 molts creuen que també forma part de la Unió Monetària amb l’euro. I no és així.

Quina és la moneda de Romania?

La moneda de Romania és el Leu, un nom provinent de les antigues monedes holandeses les quals, al segle XVII circulaven per Romania i tenien un lleó. Per referir-nos a la moneda romanesa en plural s’utilitza la paraula “lei”. Si vas a canviar a alguna oficina o entitat bancària, les sigles que la identifiquen són RON.

Les fraccions més petites de l’Leuse diuen Ban. 100 ban formen un Leu.

On canviar moneda a Romania?

Al viatjar cap a aquell país mai recomanem canviar a l’aeroport de partida, ja que els canvis són molt desfavorables. La millor opció passa per utilitzar cases oficials de canvi a Romania, o treure directament dels caixers, quan les quantitats no són molt importants.

Quins bitllets i monedes hi ha a Romania?

Per facilitar la comprensió de les diferents monedes i dels bitllets dels he agrupat en aquesta infografia, amb la finalitat que les tinguis totes en un sol lloc.

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *