Les millors rutes en bici per Espanya

A vegades no cal anar-se’n molt lluny per trobar el que busquem. He pensat agrupar les millors rutes en bici per Espanya en aquest article, perquè puguis plantejar-te fer una escapada d’un cap de setmana o durant un pont. Però moltes d’elles ofereixen la possibilitat de fer-les de més dies, sent una destinació perfectament vàlida perquè consideris fer-la durant les teves vacances. Comencem:

1_ Camí de Cavalls de Ferro (Menorca)

La Cavalls de ferro una de les millors rutes en bici per espanya

Son Xoriguer, Menorca, Ruta Cavalls de Ferro

Aquesta és una de les millors rutes en bicicleta per Espanya, i una de les que té més tradició. Es remunta al segle XVIII. També coneguda com Cavalls de Ferro, és un itinerari exigent. L’esforç compensa per la gran bellesa dels paisatges, i per l’oportunitat de passar per algunes platges solitàries en què podràs banyar-te. En completar el recorregut rebràs un maiot exclusiu que acreditarà la teva gesta.

Durada 4 dies
Distància 204 km
Dificultad  Alta


 

2_ El Congost de Mont-rebei (Lleida)

Congost de Mont-Rebei

Aquest congost està localitzat entre les províncies de Lleida i Osca, sent la frontera natural entre Catalunya i Aragó. L’itinerari segueix el riu Noguea Ribagorçana i en alguns trams hi ha una caiguda de 500 m. El recorregut és espectacular, amb alguns ponts penjants impressionants com el del barranc de Sant Jaume.

Durada 1 dia
Distància 8 km
Dificultad  Fàcil

3_ El Camí del Cid

Camino del Cid

Burgo de Osma

Aquesta ruta permet anar seguint els passos del Cid alternant el cicloturisme i la natura amb la història i la cultura. Hi ha la possibilitat de fer el recorregut total per trams ja que hi ha 7 rutes amb recorreguts des dels 49 km. fins als 310 km. Cada tram va acompanyat d’una narració de les aventures de Rodrigo Díaz de Vivar, en què s’expliquen les batalles o anècdotes d’aquest famós personatge.

– Anell de Gallocanta:

Durada 2 dies
Distància 49 km
Dificultad  Mig-baix

– Ramal d’Álvar Fáñez

Durada 1 dia
Distància 71 km
Dificultad  Mitjana

– La Defensa del Sud

Durada 4 dies
Distància 249 km
Dificultad  Mig-baix

– La Conquesta del Sud

Durada 4 dies
Distància 251 km
Dificultad  Mitjana

– Terres de Frontera

Durada 5 dies
Distància 278 km
Dificultad  Mig-baix

– El Desterrament

Durada 6 dies
Distància 297 km
Dificultad  Mig-baix

– Les Tres Taifas

Durada 6 dies
Distància 312 km
Dificultad  Mitjana

4_ El Túnel de Engaña a Burgos

Túnel d’Enganya

L’itinerari uneix la província de Burgos amb la de Cantàbria seguint l’antic túnel del ferrocarril. És una ruta molt exigent i una experiència inoblidable, ja que transcorre per l’interior de diversos túnels abandonats i per boscos d’exuberant vegetació.

Durada 1 dia
Distància 69 km
Dificultad  Alta

5_ Transnevada (Granada-Almeria)

Sierra Nevada

L’entorn d’aquesta proposta és únic, transcorrent per l’interior de Parcs Naturals, la qual cosa fa que les vistes mereixin molt la pena. El recorregut és circular, vorejant Sierra Nevada, i es realitza en 8 etapes que van des dels 45 km. fins als 80 km. Alguns trams són assequibles a tothom, però en canvi altres són de dificultat alta.

Durada 8 dies
Distància 450 km
Dificultad  Alta

6_ La Vall d’Ollo a Pamplona

Vistes de la ruta en bici Valle de Ollo a Pamplona

Vall d’Ollo a Pamplona

Considerada una de les millors rutes en bici per Espanya, el seu itinerari és circular vorejant la vall. És una excel·lent excusa per pedalejar per Navarra, com a complement a una visita a aquesta extraordinària regió.

Durada 1 dia
Distància 20 km
Dificultad  Fàcil

7_ El Camino de Santiago

Antonio Otero al Camino de Santiago

Sens dubte el Camino de Santiago és la ruta més important de totes les que es fan a Espanya, i la més coneguda internacionalment. Hi ha gran quantitat de camins, com us explicava en aquest article.

El més famós de tots, el Camí Francès des de Roncesvalles, és una bona proposta per als que busquen una proposta de llarg recorregut i viure una experiència personal, a més d’una ruta de cicloturisme.

Durada 12 dies
Distància 770 km
Dificultad  Alta

8_ Parc Natural del Montseny a Barcelona

Parc Natural del Montseny a la tardor

El Parc Natural del Montseny és un lloc únic molt a prop de Barcelona. La ruta que us proposo és circular i us portarà per alguns dels millors paisatges d’aquest Parc Natural.

Durada 1 dia
Distància 37 km
Dificultad  Alta

9_ Via Verda de Girona

Via Verda de Girona

També se la coneix com la Ruta del Carrilet ja que discorre per les antigues vies del tren que unia Girona amb Olot. El perfil de la ruta és bastant pla, de manera que és ideal per fer-la amb nens en família. Durant el recorregut es travessa la zona volcànica de la Garrotxa, un paratge únic de gran importància ecològica i paisatgística.

Durada 2 dies
Distància 54 km
Dificultad  Fàcil

10_ Via Verda “del Aceite” a Jaén

Vía Verda “del Aceite”

Una altra de les vies verdes per fer en família per la seva poca dificultat. Uneix les províncies de Jaén i Còrdoba, per la qual cosa és un bon complement per fer uns dies de vacances per aquestes províncies que tenen un gran interès turístic i cultural.

Durada 3 dies
Distància 120 km
Dificultad  Baixa

11_ Vall del Tiétar

Poble de la Vall del Tiétar

La Vall del Tiétar o Comarca d’Arenas de San Pedro ocupa el vessant sud de la Serra de Gredos, entre Castella-Lleó i Extremadura. Els seus pobles tenen un encant especial a causa de la seva arquitectura, amb diversos museus que ajuden a conèixer les tradicions locals. La ruta es pot fer en dos o tres dies, segons l’exigència que cadascú vulgui marcar-se.

Durada 3 dies
Distància 205 km
Dificultad  Mitjana

12_ Via Verda “de los Ojos Negros”

Vía Verde “de los Ojos Negros”

Alguns la coneixen com a Via Minera. Es troba entre les províncies de Terol, Aragó i València, acabant a la ciutat de Sagunt. És la Via Verda més llarga d’Espanya, i la seva història es remunta al segle XIX.

Durada 5 dies
Distància 160 km
Dificultad  Fàcil

13_ Costa da Morte a Galícia

Costa da Morte

La Costa de la Mort, a La Corunya, comprèn des de punta Roncudo fins a Finisterre. Durant aquest trajecte passaràs per paisatges de gran bellesa i platges com les de Trece, Lage, Ario o Rostre. Ha estat escenari de nombrosos naufragis (d’aquí el seu nom).

Durada 8 dies
Distància 255 km
Dificultad Mig-baixa

14_ “Camino Real” de Guadalupe des de Madrid

Guadalupe, Cáceres

Aquesta via ja s’utilitzava a l’època dels romans, i va ser una artèria fonamental per a la construcció del monestir de Guadalupe al segle XV.

Durada 4 dies
Distància 257 km
Dificultad  Mitjana

15_ Transgata: Sierra de Gata a Extremadura

Serra de Gata

La Sierra de Gata és una de les comarques d’Extremadura. És una zona amb una gran diversitat de flora, fauna i paisatges, a més de tenir un patrimoni arquitectònic d’enorme importància. Està considerada com una de les àrees més verges de la Península, preservant gairebé intacta la seva vida rural.

Durada 4 dies
Distància 282 km
Dificultad  Alta

ⓒ Fotos Flickr
Freebird
thierry llansades
bartlinssen1968
Zexarf1
Raul Soler
Daniel Zudaire Araiz
Antonio Otero
Kom Bo
Juan Risco Espin
Hans-Werner Schlaefer
José Luis RDS
Jaume F Lalanza
Jesús Pérez Pacheco
Jerónimo G+E
Rocío Garro

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *