Els mercats de Nadal a Gant

Els mercats de Nadal a Gant, la capital de la província de Flandes Oriental, transformen la ciutat omplint-la d’adorns nadalencs. Quan un visita aquesta ciutat durant les dates que envolten a les festes té l’oportunitat de gaudir d’aquesta localitat d’una forma diferent: carrerons il·luminats, arbres de Nadal per les cantonades plens d’adorns, o les figures que pengen de banda a banda de les principals avingudes. Tota aquesta ornamentació fa de Gant un dels llocs més bonics per visitar durant el mes de desembre.

A Viatges Alemany tenim algunes ofertes molt interessants per visitar Gant durant aquestes dates.

La ciutat de Gant

La ciutat de Gant al hivern

El nom de la ciutat l’hi dóna la seva ubicació geogràfica, a la confluència entre els rius Escalda i Lys. La seva història es remunta a molts segles enrere, a l’època dels celtes. La seva importància estratègica faria que es convertís en una de les majors ciutats medievals, per darrere de París. Com a testimoni del seu gloriós passat han quedat els edificis i construccions històriques que omplen tots els racons. De fet és la ciutat flamenca que té major nombre d’edificis històrics. El seu casc antic reuneix molts d’ells, convertint-lo en un dels més interessants d’Europa. Per destacar alguns, esmentaria:

Catedral de Sant Bavó i l’Anyell Místic

Va ser construïda entre els segles XIV i XVI en honor del patró de la ciutat. En ella seria batejat l’emperador Carles V. Aquest fet va fer que durant tota la seva vida aportés molts recursos econòmics per a la seva construcció. Destaquen la seva torre de 90 metres d’altura, al seu altar amb escultures de marbre extraordinàries o unes impressionants portes de roure.

La Catedral de Sant Bavó de Gant

Però la Catedral també acull algunes obres d’art que han fet d’ella un dels llocs més visitats de la ciutat, com el Tríptic del Calvari de Van der Goes, l’Entrada al Monestir de Sant Bavó, de Rubens i, sobretot, l’extraordinària Adoració de l’Anyell Místic, dels germans Van Eyck, obra mestra de la pintura medieval flamenca.

Castell dels Comtes de Flandes

Una de les coses que més crida l’atenció d’aquesta impressionant fortalesa és l’estat de conservació en què es troba. Visitant-lo es recorren diferents sales, cadascuna de les quals és un museu que exposa diferents aspectes de la vida a les presons de l’època, o una aterridora col·lecció d’instruments de tortura. Tot i que la primera construcció data de l’any 879, no seria fins al 1191 quan tindria la seva forma definitiva, tal com el coneixem en l’actualitat.

El Castell dels comptes de Flandes durant les festes de Nadal
Aquesta edificació ha tingut diverses funcions, a més de residència dels Comtes de Flandes. Per exemple, a partir de 1407 es va establir en ell el tribunal principal de la ciutat; va ser també la presó municipal; al segle XVIII va passar a mans privades, convertint-se en un complex industrial, fins que ja durant el segle XX començarien a explotar-lo pel turisme.

Església de Sant Nicolau

La esglesia de sant Nicolás

Aquest edifici del segle XIII és un dels més antics de Gant. Destaquen les seves torres de coberta cònica en les cantonades, les quals li donen una aparença majestuosa. Al llarg de la història va patir diferents calamitats que obligarien a restaurar-la en diferents ocasions.

Els mercats de Nadal a Gant 2016

Com us deia durant les setmanes prèvies al Nadal la ciutat s’engalana per oferir al visitant un espectacle increïble de llums i ornaments nadalencs. Una de les principals atraccions de Gant són els seus mercats d’Advent.

Llegir Els mercats de Nadal de Flandes

Reuneixen en total més de 130 llocs en els quals es poden comprar gran varietat de productes, des d’artesania local fins a ornaments nadalencs -que ens ajudaran a decorar la nostra casa d’una manera diferent en aquestes dates tan assenyalades-, passant per articles gastronòmics típics de Flandes.

Gastronomia tipica de Gant als mercats de Nadal

Cada plaça de la ciutat aporta una experiència diferent al visitant. Així, per exemple, durant aquest any a Korenmarkt tenim els arbres de Nadal nevats, a Sint-Baafsplein els flocs de neu, una pista de patinatge amb un camí forestal a Emile Braunplein, o un mercat de regals i objectes de decoració a Sint- Veerleplein, el qual es converteix en un mercat gastronòmic després del 25 de desembre.

La pista de patinatge

Esperant per patinar als mercats de nadal de Gant

La pista de gel de | Braunplein és una de les atraccions més destacades de l’ambient hivernal de Gant, i és una parella inseparable dels mercats de Nadal. Els preus per a aquest 2016 són de 7 € els adults i 5 € els nens. L’horari és de les 11 h a les 22 h, excepte els divendres i els dissabtes que obren de les 11 h fins a les 23 h.

Il·luminació nocturna

Gant amb l'il·luminació nocturna

Una de les millors actuacions que s’han realitzat a Gant ha estat la il·luminació duta a terme al 1998. Aquesta obra d’enginyeria instal·lada al casc antic va suposar una gran empenta al turisme gràcies als diferents premis internacionals que va rebre, i a la repercussió mediàtica. La millora es va realitzar a les portes històriques de la ciutat, en avingudes i carrers comercials, a més de monuments, parcs i places. El canvi no va ser només ornamental: també va suposar una millora per a la seguretat ciutadana. Per aquest motiu es va decidir ampliar el 2010 aquest pla a la resta de barris perifèrics. Els mercats de Nadal de Gant han sortit clarament afavorits ja que aquesta il·luminació, barrejada amb la pròpia de les festes nadalenques, aconsegueixen un efecte inoblidable al visitant.

El Castell dels Comtes de Flandes per Nadal

Durant aquestes dates el Castell és decorat amb un ambient que barreja l’hivernal amb el nadalenc, atorgant-li un encant especial que farà les delícies tant de grans com petits. Si com comentàvem la visita al Castell val la pena, en aquestes dates és una visita ineludible.

El Castell de Gant decorat al Nadal

Espero que amb aquestes pinzellades us hagi aportat una idea de tot el que pot oferir-Gant i els seus mercats de Nadal. Ofereix molt més, però haurem de deixar-ho per altres articles, més endavant.

 

ⓒ Fotos: VisitGent

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *