10 llocs imprescindibles per veure a Friburg de Suïssa

D’entre totes les coses per veure a Friburg us proposo una selecció que he realitzat tenint en compte dues coses:

1_ Que recollissin una certa varietat d’activitats (alternant passejades per la ciutat amb altres activitats culturals o per fer amb nens).

2_ Que us puguin oferir una visió global tant de la ciutat com dels seus voltants, ja que Friburg està en una zona de gran bellesa que mereix alguna escapada.

Friburg es troba a la zona occidental de Suïssa i és la capital del cantó que porta el seu mateix nom. La regió, els Prealps, és una zona poc muntanyosa, si la comparem amb altres llocs de Suïssa, encara que té l’encant de les seus prats verds, com els que sortien en el conte de Heidi de Joahanna Spyri. A la ciutat destaca la llera del riu Saane (Sarine), el qual serpenteja per Friburg de sud a nord, dividint-la en dues meitats. És una de les tres ciutats bilingües del país, en la qual la gran majoria dels seus habitants utilitzen el francès, tot i que segueix havent-hi una part important de la població que parlen l’alemany.

La història de Friburg es remunta al 1157, any de la seva fundació per Bertholdo IV, que va considerar que el lloc era estratègic per construir una nova ciutat emmurallada en aquella zona. El seu nom, de fet, prové de les paraules frei (lliure) i burg (plaça fortificada).
Els voltants de Friburg tenen moltes coses que veure

Què veure a Friburg

Com us deia us faig una proposta de 10 punts d’interès variats, que crec que us poden ajudar a preparar un viatge a Friburg i als seus voltants. A la nostra web Suïssa Vacances, especialitzada en el viatges al país helvètic, tenim diverses opcions per viatjar a Friburg, i sempre jus podem preparar el viatge a mida.

1_ Catedral de Friburg

Un dels edificis més famosos de la ciutat, i dels més cridaners, ja que la seva torre gòtica de 74 m. d’alçada domina sobre el perfil del nucli antic de Friburg. La Catedral de Sant Nicolau va començar a ser construïda poc després de fundar-se la ciutat, tot i que trigaria més de quatre segles a acabar-se. Les vidrieres que cobreixen els seus finestrals són autèntiques joies del treball artesà de l’època.

Hi han moltes coses que veure a Friburg a Suïssa

2_ Casc antic de Friburg

passejar per ell és una autèntica delícia, amb les seves façanes gòtiques, els ponts que sortegen el riu i les famoses fonts de Friburg

Reuneix tres barris plens d’història: el barri medieval d’Auge, el del Bourg i la Neuveville és una de les joies que cal veuen a Friburg, ja que passejar per ell és una autèntica delícia, amb les seves façanes gòtiques, els ponts que alternen en el riu i les famoses fonts de Friburg.

3_ Espace Jean Tinguely et Niki de Saint Phalle

Aquest espai-museu és un dels llocs més visitats de la ciutat. Recull obres d’una de les parelles més creatives del segle XX, creadors d’escultures mòbils conegudes com “art cinètic”.

4_ Funicular de Friburg

Un dels funiculars més antics d’Europa, construït el 1899. El sistema és molt enginyós ja que utilitza les aigües depurades de la ciutat com a motor, pel que és totalment ecològic.

5_ Ciutat de Gruyère

Gruyère, una de les coses a veure a Friburg

Gruyère es troba a poc més de 40 km de la ciutat de Friburg, pel que la visita està més que justificada. És una ciutat medieval emmurallada amb més de 800 anys d’història, situada a la part alta d’un turó. La ciutat s’ha fet mundialment famosa per l’elaboració dels seus formatges. No us podeu perdre una visita a alguna de les fàbriques on l’elaboren. Però també ofereix més llocs interessants al turista com el museu del Tibet o el d’H R. Giger, al castell de Saint Germain.

6_ Ciutat medieval de Murten

Murten, un poble medieval a prop de Friburg

Una altra ciutat emmurallada que us transportarà a l’Època Medieval gràcies als carrerons perfectament conservats, a 20 km. de Friburg. Si aconseguiu coordinar la vostra visita amb la posta de sol, podreu gaudir d’unes vistes increïbles del llac Murtensee.

7_ Museu d’Art i Història de Friburg

Situat al mig del nucli antic de Friburg, guarda la major col·lecció d’escultures de Suïssa. Té més de dos-cents anys d’antiguitat i exposa les seves obres en tres edificis diferents.

8_ Ruta de les fonts medievals

Les fonts de Friburg són una de les característiques més cridaneres. Una altra forma de recórrer aquesta ciutat és perseguir amb la càmera de fotos algunes de les seves fonts més conegudes com la de Sant Jordi, del segle XVI, la de la Valentia, del XIV, la de la Lleialtat, del XV o la de la dona Samaritana , del mateix període.

9_ Museu Gutenberg

Un museu dedicat al genial inventor de la impremta, i a l’obra gràfica en general.

10_ Friburg amb nens

Finalment us porto unes quantes idees sobre què veure a Friburg en un viatge familiar amb els petits.

– Parc Natural “Mundenhof”

Una reserva d’animals que reuneix espècies domèstiques i de granja de moltes parts del món, gestionat d’una forma sostenible i ecològica.

– Museu H. R. Giger

Recull l’obra d’un dels suïssos més internacionals, dissenyador de criatures per a pel·lícules com Alien o Poltergeist.

– Museu de la mina a Schauinslandbahn

Una visita interessant que permet a grans i petits acostar-se a una de les indústries més antigues de la humanitat: l’extracció de materials del subsòl. Hi ha tres recorreguts amb diferents durades, una bona opció perquè, en funció de l’edat dels nens, cadascun decideixi quant temps dedicar.

– Visites teatrals de la ciutat de Friburg

Tot i que en aquest article us he esmentat un parell de maneres de recórrer el casc antic, guardava aquesta per al final, ja que és una opció molt interessant per amenitzar el recorregut als nens. Diversos actors submergeixen els visitants en la història de Friburg i repassen els fets més destacats. Convé que us informeu prèviament ja que hi ha diverses propostes, algunes d’elles en espanyol.

 

©️ Imatges

Friburgo swiss-image.ch/Markus Buehler Rasom
Gruyère swiss-image.ch/Marcus Gyger
Gruyere swiss-image.ch/Christof Sonderegger Unión Fribourgeoise del Turismo
Murten swiss-image.ch/Sandra Mumprecht

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *