Rutes de senderisme per Àustria

El senderisme per Àustria és una modalitat de viatge molt arrelada en aquest país alpí. La tradició de recórrer les muntanyes del país a peu ve d’antic, ja que des de fa segles era la forma preferida pels seus habitants per moure’s i comerciar entre ells. Àustria, bressol d’artistes i pensadors, té entre els seus més insignes personalitats a grans caminadors que optaven per passejar per la natura per acostar-se a ella, oxigenar la seva ment o alliberar-se del bloqueig creatiu.

Aquesta tradició tan arrelada l’han anat plasmant en les diferents rutes de senderisme i de trekking, les quals permeten recórrer gairebé tot el país, d’una manera diferent, pausada, i amb un contacte molt proper amb la gent local.

Rutes de senderisme per Àustria

A Viatges Alemany hem apostat des de fa molts anys per aquesta modalitat de viatge, incloent en el nostre catàleg algunes de les propostes més emblemàtiques. La major part de les nostres rutes inclouen el nostre servei camina lliure gràcies al qual nosaltres ens encarreguem del teu equipatge, el recollim a cada allotjament i el traslladem fins al següent.

Ruta de senderisme pels llacs de Salzburg

Nivell fàcil – 8 dies – 71 km.
Accés directe a la ruta completa

Vistes en la regió de Salzburg

Vistes en la regió de Salzburg

Aquesta proposta de senderisme per Àustria us permetrà recórrer la regió de Salzburg i la de Hallstatt per senders fàcils i plans, en etapes que no superen els 15 quilòmetres diaris. Alguns itineraris es realitzen en vaixell creuant els espectaculars llacs de la zona per poder fer algunes visites com la del poble de St.Gilgen. Els llacs que formen part del recorregut són: Furberg, Scwarzensee, Bürglstein, Strobl i el Wolfgangsee.

Aquest itinerari ofereix gran quantitat de llocs interessants al visitant, com el recorregut per les antigues vies de sal de Hallstat, part de les quals estan excavades a la muntanya, la parada a Bad Ischl, la ciutat balneari dels emperadors.

La ruta per Àustria de la UNESCO

Nivell mitjà – 10 dies – 89 km.
Accés directe a la ruta completa

Descans a Hallstatt

Descans a Hallstatt

La ruta de la UNESCO transcorre per alguns dels llocs més emblemàtics d’Àustria, iniciant el recorregut a la ciutat de Salzburg, lloc de naixement de Mozart, i amb una amplíssima oferta cultural, segueix cap al poble de Hallstatt, situat al costat del llac del mateix nom, una de les localitats més antigues i remotes d’Àustria fins al segle passat, la vall de Wachau, famós pels seus extraordinaris vins i la seva oferta gastronòmica, finalitzant a Viena, la Ciutat Imperial.

El recorregut entre cada un d’aquests llocs es realitza per paisatges impressionants que apropen al caminant a una naturalesa gairebé intacta, a parts destacades de la història austríaca i a la seva cultura. Krems, l’abadia de Melk, la fortalesa de Dürnstein o la cova de gel de la muntanya de Krippesntein.

Ruta de senderisme pel Danubi

Nivell mitjà – 8 dies – 51 km.
Accés directe a la ruta completa

Vista nocturna de la abadia de Melk

Vista nocturna de l’abadia de Melk

El riu Danubi, un dels més emblemàtics del món, ha estat testimoni de grans esdeveniments al llarg dels segles. La ruta del Danubi mostra al viatger part d’aquest patrimoni amb un itinerari que comença a la ciutat de Krems amb l’impressionant monestir Göttweig, la fortalesa de Dürnstein, l’església gòtica de Weissenkirchen, la fortalesa de Aggsbach o l’abadia de Melk. Durant aquest recorregut de senderisme per Àustria es va caminant per paisatges verds plens de vinyes i creuant poblets amb l’encant típicament austríac.

Ruta de trekking pel Tirol

Nivell alt – 7 dies 70 km.
Accés directe a la ruta completa

Vista desde el Patscherkofel

Vista des de Patscherkofel

Aquesta proposta per les muntanyes del Tirol és una ruta exigent per les escarpades muntanyes d’una de les regions austríaques més pintoresques. Per afrontar aquest recorregut cal saber llegir un mapa, ja que transcorre per una ruta autoguiada amb desnivells importants, i no inclou el trasllat d’equipatge. No obstant això, aquelles persones amb la preparació suficient viuran una de les millors experiències que ofereix Àustria als amants de la muntanya.

La ruta recorre la impressionant gola de Höllental (la traducció literal és la vall de l’infern), un congost d’uns 9 km. realment espectacular. D’allí es puja al massís Wetterstein a uns 1.500 m. en on pots allotjar-te en un refugi de muntanya perfectament equipat. La resta dels dies creuarem valls com el de Leutasch, o el Parc Nacional d’Karwndel. La ruta acaba a la ciutat d’Innsbruck.

 

© TVB Innsbruck- Christian Vorhofer
© Turismo Salzburgo
© Austria Publicidad- Sebastian Stiphout
© Austria Publicidad- Herzberger

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *