Els trens suïssos: El Tren de la xocolata

Us presento avui una proposta culinària per endinsar-se al cor de Suïssa: el Tren de la xocolata. En realitat s’hauria de dir Tren de la xocolata i del formatge, ja que durant el seu recorregut se centra en aquests dos productes, amb visites a una fàbrica de formatge a Gruyère, així com a un altre on poder gaudir de les delícies de la xocolata suís.

Gruyère

Aquest post pretén ser la continuació d’una col·lecció d’articles sobre els trens suïssos amb la qual volem donar-vos a conèixer una modalitat de turisme diferent i una manera amena i relaxada de recórrer el país helvètic.

Llegir Els trens panoràmics de Suïssa
Llegir El Bernina Express

Els trens suïssos són famosos a tot el món per la seva qualitat i la seva puntualitat. Aquestes dues característiques es valoren molt quan un ha de desplaçar-se per un país desconegut. És possible moure’s entre les diferents ciutats fent servir aquest mitjà de transport, i arribar amb tren a alguns dels llocs més emblemàtics. El tren del que us parlaré avui n’és un exemple.

El tren de la xocolata

El recorregut del Tren de la xocolata es fa a Primera Classe, en uns vagons decorats amb un encant especial, amb l’exquisidesa que posen els suïssos en tot. Durant la nostra excursió a bord del tren, la qual dura en total gairebé vuit hores, podrem gaudir d’un esmorzar a més de diverses visites per a les quals ens traslladaran amb autobús, sempre que sigui necessari. Després us detallaré les activitats que inclou l’excursió, però sí us avanço que totes elles fan les delícies de tots els que han fet aquest viatge.

Quant val el Tren de la xocolata?

Hi ha diverses tarifes amb preus sensiblement diferents, de manera que convé informar-se bé. El preu normal per a un adult són 99 francs (uns 93 €). Si per la vostre ruta per Suïssa heu contractat un abonament de transport Swiss Travel Pass de Segona Classe, per accedir a aquest tren haureu de pagar un suplement de 69 francs; si la vostra Swiss Travel Pass és de Primera Classe el suplement és de tan sols 59 francs.

D’altra banda podeu acollir-vos a preus reduïts si viatgeu en grup o pels bitllets dels nens.

Quines activitats inclou el viatge en el Tren de la xocolata?

El recorregut comença a l’estació de Montreux a les 08:57. Recordeu ser puntuals: els trens suïssos no són com la nostra estimada Renfe…

En pujar gaudirem d’un esmorzar a bord; com és lògic anirà acompanyat d’una xocolata calenta. Després de poc més d’una hora, a això de les 10:15 baixarem a l’Estació de Gruyère i anirem a visitar una fàbrica on es preparen els famosos formatges que han situat a aquest poblet al mapa mundial. En acabar aquesta visita ens portaran amb autobús fins al centre del poble, deixant-nos més de dues hores per passejar per aquesta bonica població i fer algunes compres.

A les 13.55 tornarem a pujar a l’autobús per anar fins a la Fàbrica de Broc i visitar un dels llocs mes importants en els quals s’elabora el famós xocolata suís, podent gaudir d’una degustació d’aquest producte tan exquisit.

La jornada acaba als volts de les 15.55 quan l’autobús ens portarà fins a l’estació de ferrocarril de Broc per tornar amb el Tren de la xocolata a Montreux a les 17:34 (segons la temporada, ja que hi ha dies que l’arribada és a les 17:57).

Horaris del Tren de la xocolata

El tema dels horaris també convé tenir-ho present ja que el Tren de la xocolata no opera tot l’any. Així tindrem:

  • De maig a juny: funciona de dilluns a dijous.
  • Juliol i agost: el tren opera cada dia de la setmana.
  • Setembre i octubre: només funciona els dilluns, dimecres i dijous

L’hora de sortida, com abans esmentava, és a les 08:57. L’arribada normalment és a les 17:34, excepte els següents casos:
Arribarà a Montreux de tornada tots els dissabtes i els diumenges, així com els següents dies:

  • 25 de maig.
  • 5 de juny.
  • 15 de juny.
  • 1 d’agost.
  • 15 d’agost.

Fins aquí les dades més rellevants d’aquest deliciós viatge en tren que a més de aportar-vos una experiència culinària us permetrà apropar-vos al cor de Suïssa.

 

ⓒ Fotos
swiss-image.ch
Jean-François Morerod
Andre Meier
Christof Sonderegger
mymontreux.ch

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *