Viatge a la Costa Est de Canadà

Quan un fa un viatge per la Costa Est del Canadà té una de les millors oportunitats de conèixer l’essència d’aquest país nord-americà, la qualitat de vida s’aprecia en molts àmbits, així com el respecte que professen els canadencs pels seus espais naturals. Canadà és un país de grans dimensions, amb una extensió de 10 milions de km2 (el segon del món, per darrere de Rússia) convé realitzar un bon estudi de les parades que es volen realitzar i dels quilòmetres de distància entre cadascuna de les etapes.

Ottawa a la costa est de Canadà

Aquest país té dues zones clarament diferenciades: La Costa Est de Canadà i la Costa Oest. Cadascuna d’elles té peculiaritats molt específiques que les converteixen, per si soles, en dos viatges completament diferents.

Canadà és una monarquia parlamentària. Administrativament el país es divideix en deu províncies. Va aconseguir la seva independència respecte del Regne Unit en l’any 1867 i, des d’aleshores, aniria avançant en el procés de consolidar l’autonomia respecte de la seva antiga metròpoli. Econòmicament és un país molt desenvolupat gràcies a la gran quantitat de recursos naturals i a les seves relacions comercials, especialment amb els Estats Units i Mèxic. Els primers assentaments europeus daten de l’any 1000 quan algunes expedicions víkings es van assentar per curts espais de temps a les costes. No seria fins al 1497, amb l’arribada de l’italià Giovanni Caboto, en una expedició anglesa, que va començar a explorar més a fons aquest vast territori.

Entre les nostres propostes per a aquest any tenim un viatge en grup per la Costa Est del Canadà, el qual permetrà als que decideixin realitzar-lo, conèixer llocs com les famoses cascades del Niàgara, o ciutats com Quebec, Mont-real o Toronto, entre d’altres. Però el país es presta també a ser recorregut pel vostre compte, donades les seves excel·lents infraestructures i comunicacions. De fet són molts els clients que ens demanen informació per fer-los un viatge a mida, en funció dels dies disponibles, o ens demanen paquets Fly & Drive per recórrer la Costa Est de Canadà al seu aire.

Moltes vegades em pregunten quin és el millor moment de l’any per viatjar a la Costa Est de Canadà i, la veritat, haig de reconèixer que no és una resposta fàcil. Cada moment de l’any ofereix una visió diferent del lloc, valent molt la pena cadascuna d’elles. Durant la primavera i l’estiu Canadà ofereix un costat més amable, sens dubte, però entre els mesos de setembre i octubre, a l’inici de la tardor, els colors converteixen als paisatges en autèntics espectacles visuals. L’hivern, malgrat la seva cruesa, i gràcies a la gran experiència que tenen els canadencs, és un moment excel·lent per als amants dels esports de neu o per practicar gran quantitat d’activitats exclusives d’aquesta època de l’any.

Principals ciutats de la Costa Est de Canadà

Com us deia aquesta proposta de viatge per la Costa Est del Canadà toca algunes de les ciutats més emblemàtiques, com són:

1_ Mont-real

Montreal a la Costa Est de Canadà

La ciutat de Mont-real és la major ciutat de la província del Quebec i la segona del país, per nombre d’habitants. Es va construir sobre una illa formada pels rius Sant Llorenç i la Rivière des Prairies. L’idioma utilitzat és el francès, encara hi ha molts habitants que utilitzen l’anglès. A Mont-real destaquen el seu barri antic, el port, el centre financer amb els seus grans gratacels, així com la muntanya Royal i l’illa de Sant Helène. També crida l’atenció la ciutat subterrània. Mont-real té una xarxa subterrània de més de 30 km que uneix edificis d’oficines, centres comercials, apartaments, hotels, cinemes i estacions de tren. D’aquesta manera, quan arriba l’hivern i baixen les temperatures de manera espectacular, no han de sortir a l’exterior.

2_ Quebec

Quebec_national_assembly

Aquesta ciutat és la capital de la província que porta el mateix nom. Va ser fundada per Samuel de Champlain l’any 1608. Destaca el seu centre històric, emmurallat durant el segle XVIII seguint el patró de moltes ciutats franceses. L’any 1985 es va incloure en la llista dels llocs de la Unesco Patrimoni de la Humanitat. També us recomano recórrer una part del Chemin du Roy, una carretera que té l’honor d’haver estat la primera que es va construir a Amèrica del Nord. Quebec crida l’atenció per ser una ciutat amb un marcat estil europeu, que contrasta amb la resta de ciutats del continent nord-americà. Són moltes les coses interessants que ofereix la ciutat als que realitzin un viatge per la Costa Est de Canadà, com ara el Castell de Frontenac, el Parlament, el parc de les Plaines d’Abraham, la Ciutadella, les seves antigues muralles o el barri de Petit-Champlain.

A més de la visita a la ciutat de Quebec, aquesta regió ofereix altres opcions més en contacte amb la natura, realment interessants:

– La regió de les Mil Illes

A mig camí entre el Quebec i Ottawa es troba aquesta regió, una agrupació de gran quantitat d’illots al riu Sant Llorenç, algunes d’elles habitades. La millor manera de visitar-les i apropar-se a aquest excepcional paisatge és realitzant un creuer per aquest riu.

– La regió de Charlevoiz

Situada al nord de Quebec tenim la població de Tadoussac, històricament un punt de comerç de pells i un important port balener que es va redefinir per oferir als visitants una aventura diferent: albiraments (“avistaments”) de balenes, com la gran balena blava, la més gran del món, la qual arriba a mesurar 27 m. i tot 127 tones.

3_ Ottawa

Ottawa al est de Canadà

A Ottawa el nom l’hi va donar una paraula dels indis algonquins que significa “al comerç”, ja que el riu Ottawa era una de les principals vies de comunicació i transport de mercaderies, especialment pells. Ottawa és la capital de Canadà, ocupant el quart lloc pel que fa grandària. Està situada a uns 400 quilòmetres de Toronto i a uns 200 de Montréal. A prop d’Ottawa es troba el poble de Montebello, que mereix una visita, així com la reserva d’animals del Parc Omega, una ocasió excel·lent per conèixer de prop la fauna local com óssos, llops, cérvols i búfals. Ja dins de la ciutat no heu de deixar de visitar el carrer Wellington, el Parlament, d’estil neogòtic, Sussex Drive que és la residència del primer ministre, el Canal Rideau i el barri Ottawa Bymarket, el més animat de la ciutat.

4_ Toronto

toronto

La capital de la província d’Ontario és la major ciutat de Canadà, a més de ser el centre financer del país. Es va construir al costat del llac Ontario, a la seva riba nord-oest. És una ciutat molt cosmopolita i acollidora, malgrat la seva gran grandària. Està considerada com una de les millors ciutats del món, pel que fa a la seva qualitat de vida. Entre els llocs destacats per al turista destaca el Barri Xinès, el port i l’espectacular torre CN de 533 m. amb unes vistes extraordinàries de Toronto des de l’aire.

5_ Niagara

La cataras del Niágara

Les cascades del Niàgara són, sens dubte, la joia de qualsevol viatge per la Costa Est de Canadà. Són un grup de tres cascades que es van formar per l’erosió de l’aigua del riu que porta el mateix nom. Aquest gran espectacle geològic serveix també de frontera als Estats Units i Canadà. L’altura de les mateixes és d’uns 60 metres. Les cascades del Niàgara no suposen només per la costa est de Canadà una font d’ingressos per la gran quantitat de turistes que les visiten; gràcies a l’explotació energètica del cabal d’aigua que circula per elles, les cataractes proveeixen d’electricitat a diverses ciutats, tant nord-americanes com canadencs. És totalment recomanable agafar el vaixell “Maid of the Mist” que porta fins al peu de les cascades. Us remullareu una mica, però la vista i la perspectiva de les cascades és impressionant. Igualment val la pena fer un vol en helicòpter ja que la vista des de l’aire de les Cascades és realment especial.
A prop d’elles es troba el poble de on the Lake, d’estil victorià, un lloc molt recomanable

Com veieu la Costa Est de Canadà té moltes coses interessants per al viatger. Us animo a que poseu aquesta opció a la vostra llista de possibles destinacions. Creieu-me, no us defraudarà.

(C) Imatges: Wikipedia

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *