Viatge a la ciutat de Nuremberg en família

Nuremberg té més de 950 anys d’antiguitat però no és en absolut una ciutat antiquada. El nucli urbà de l’àrea metropolitana de Nuremberg és una font gairebé inesgotable d’entreteniment per als turistes amb una cultura pròpia, una enorme diversitat museística, esdeveniments molt peculiars i festes i mercats únics.

Activitats per als nens a Nuremberg

1_ Playmobil Funpark

* Playmobil-FunPark (17)_(c)Playmobil

¿Quin nen no somia en viure alguna vegada les aventures dels seus ninots Playmobil? Als afores de Nuremberg, a la ciutat de Zirndorf, el playmobil fun park dóna la benvinguda durant tot l’any a petits pirates i cavallers i a les noves generacions de grangers.
El PLAYMOBIL-Funpark ofereix als grans i petits una oportunitat única de jugar amb les populars figures de PLAYMOBIL en format gran. Aquest parc recreatiu ocupa una superfície d’uns 90.000 metres quadrats dividida en diverses àrees temàtiques que estimulen els cinc sentits… sense necessitat d’atraccions de fira. Els nens d’entre quatre i nou anys d’edat disposen d’un munt d’espai per jugar i retozar. Però els pares i els germans més petits també tenen molt per a descobrir en aquest extens parc el disseny imita un entorn natural.
Els nens poden retozar, xipollejar i enfilar-se plaer en els diversos universos temàtics, en el recorregut d’obstacles i en els parcs infantils actius sense necessitat de fer llargues cues. Els més valents aborden el vaixell pirata al mig del llac dels pirates, assalten el intricat castell medieval o posen a prova el seu sentit de l’equilibri i la seva capacitat de reacció en la marrada de la ciutat de l’Oest.
La pluja, el fang o la neu no són un impediment per visitar el Playmobil Funpark. Al gegantí centre d’aventures cobert hi ha universos temàtics PLAYMOBIL com un vaixell víking, un castell medieval i un palau de conte de gran format. Durant la temporada d’hivern, a més a més del jardí interior per escalar, també està oberta una àrea de jocs hivernal de 500 m2 a la botiga PLAYMOBIL.

2_ Zoològic de Nuremberg

Tiergarten_Delphinlagune(c)CTZ_Nuernberg

Sempre val la pena visitar el Zoològic de Nuremberg, un dels més grans i més bells, des d’un punt de vista paisatgístic, de tot Europa i que a més compta amb una llacuna de dofins amb una casa de manatís com a atracció especial. Els elegants moviments dels dofins i els lleons marins a la llacuna, l’ambient tropical de la casa dels manatins o l’hora de dinar dels óssos polars al Aqua-Park són experiències inoblidables.
El Zoològic de Nuremberg és famós per les seves vaques marines, els manatins. A la casa dels manatins es pot veure a aquests masos gegants evolucionant sota l’aigua. Aquesta àmplia secció tropical ofereix un hàbitat colorit i variat a mandrosos, tortugues, papallones, micos i innombrables plantes tropicals. Al Aqua Park, un extens paisatge aquàtic esquitxat per nombroses illes, retozen castors, llúdrigues, pingüins, lleons marins i óssos polars.

Una de les grans atraccions del zoo és el popular trenet “Kleiner Adler”, una rèplica fidel a escala 1: 2 del primer ferrocarril alemany. El recorregut, de més de dos quilòmetres de llarg, passa pel costat del clos de les girafes i sota de la llacuna dels dofins fins a arribar al zoo infantil per tornar de nou al punt de partida. Al zoo infantil i en el gran parc de jocs dels més petits podran acariciar i donar de menjar als animals i retozar.
Els zoològics cooperen a nivell mundial per preservar la biodiversitat animal del nostre planeta. La cria, l’alimentació i l’estil de vida s’han d’adequar tot el possible a les característiques de cada espècie per fomentar el comportament natural dels animals i facilitar el reassentament d’espècies amenaçades. El Zoològic de Nuremberg participa amb més de 30 espècies animals en el Programa Europeu d’Espècies en Perill (AEP) i coordina el programa de cria de vaques marines, grues cuelliblancas i tapirs malais.

3_ L’Edat Mitjana al castell de Nuremberg

*Kaiserburg_Nuernberg_-®Uwe_Niklas_14_018

L’Edat Mitjana, una època realment apassionant per als més petits, es pot viure a Nuremberg tant al castell imperial com en les muralles de la ciutat amb les seves imponents portes emmarcades en torrasses.
El castell imperial, de fama mundial, ofereix als nens vivències úniques.
L’exposició del castell “Emperador – Imperi – Ciutat” mostra la història de forma palpable i permet fer-se una idea clara de com els emperadors governaven des del tron ​​en l’Edat Mitjana. A la zona de l’entrada un vídeo de vuit minuts explica com és el castell amb totes les seves funcions i cadascuna de les seccions concretes de l’exposició estan acompanyades d’entretingudes imatges animades.
Al museu del castell els adults s’assabentaran de moltes coses interessants sobre el passat de Nuremberg com a capital imperial i sobre el Sacre Imperi Romà Germànic, però la visita al castell de Nuremberg també serà una experiència inoblidable per als nens.
A més a més d’un llarg passeig per les instal·lacions defensives i de la vista del casc antic de Nuremberg que s’albira des de la plaça del Freiung, també és de visita obligada la torre més alta del castell de Nuremberg. La Sinwellturm, aquest és el seu nom oficial, s’aixeca majestuosa enmig de tot el conjunt. 112 graons que porten fins a la plataforma panoràmica situada a la part alta des d’on es gaudeix d’una vista única de 360 ​​graus. Just al costat es pot fer una visita guiada a l’Brunnenhaus que alberga un pou de 53 metres de profunditat tallat a la roca arenisca del castell. Durant la visita es fa descendir fins al fons un llum acompanyada per una càmera mentre unes pantalles mostren en directe les imatges enregistrades.

4_ Museu dels Ferrocarrils Alemanys i Museu de la Comunicació

FZHalle_Adler_ICE_-®DB Museum N++rnberg

L’àmplia oferta cultural de Nuremberg no només ofereix varietat als adults sinó també als més petits. El Museu Infantil, el Museu del Joguet, el Museu de l’Escola o el Museu Nacional Germànic tenen moltes seccions en què es convida expressament als visitants a tocar i a participar.

El DB Museum Nürnberg, el Museu dels Ferrocarrils Alemanys de Nuremberg, és especialment popular. Es tracta del museu dedicat al tren més antic del món i, segons molts dels seus visitants, és també un dels més bonics. Generacions senceres de nens han contemplat sorpresos la rèplica del “Adler”, el primer tren alemany. Un projecte museístic modern que convida sobretot als més petits a participar, tocar i provar.

Un dels grans atractius del museu és l’univers ferroviari infantil “Kibala”, un parc recreatiu tan gran com un pavelló d’esports, amb un petit tren que recorre túnels, travessa ponts i passos a nivell i fins i tot té algunes parades. També hi ha una zona d’experiències que convida a jugar i participar, a disfressar-se o a fer de revisor. El museu ofereix a tots els nens la possibilitat d’aprendre jugant.

KiBaLa_02_DB_Museum_Mike_Beims

En les dues grans naus de vehicles més de 30 trens narren la història del ferrocarril des de les locomotores de vapor fins a l’era del tren d’alta velocitat. Al recinte a l’aire lliure els visitants poden col·locar senyals i controlar instal·lacions ferroviàries. La maqueta del tren elèctric, muntada amb tota classe de detalls, amb més de 30 trens i 500 metres de via, és una parada obligatòria per a tots els amants del ferrocarril, grans i petits.

També són apassionants els temes que aborda el Museu de la Comunicació, situat al mateix edifici. S’hi pot jugar amb el correu pneumàtic, experimentar al taller d’escriptura oculta i xifrada, dibuixar jeroglífics o enviar cartes, postals o paquets amb el correu infantil. En aquest museu la tècnica moderna es torna totalment comprensible, des de la tecnologia dels mòbils, passant per la sala del so, fins a l’estudi de televisió amb tècnica Green Box.

®Copyright de les imatges

Imatge 1: Playmobil
Imatge 2: CTZ Nuernberg
Imatge 3: Uwe Niklas
Imatge 4: DB Museum Nuernberg
Imatge 5: Mike Beims

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *