Viatge als Països Bàltics (amb infografia)

Viatjar als Països Bàltics està sent l’opció de moltes persones ja que les ciutats bàltiques d’Estònia, Lituània i Letònia tenen una extraordinària oferta turística i cultural, com a destinació mantenen uns preus molt raonables, són països molt propers entre si, pel que poden recórrer amb facilitat i, a més, ofereixen suficients contrastos entre un i altre com per a resultar atractius en conjunt.

Una calle de Tallín

Tot i que les distàncies no són excessives (creuar de cap a cap els tres països no arriba als 700 km) és important que planifiquis bé l’itinerari, en funció de la destinació que triïs com a entrada i sortida.

La nostra proposta de viatge a les Ciutats Bàltiques  utilitza l’aeroport de Frankfurt com a punt de connexió. D’aquesta manera hem pogut iniciar el circuit a Lituània, el més meridional dels tres països (mitjançant un vol Frankfurt-Kaunas) i realitzar el retorn des Estònia, després de passar per Hèlsinki, mitjançant un enllaç entre Tallin i Frankfurt. L’avantatge d’haver dissenyat així el viatge és que estalviaràs molt de temps en els desplaçaments, podent fer tot el recorregut en una setmana.

Us hem preparat aquesta infografia amb les dades més rellevants de cadascún dels tres Països Bàltics. D’aquesta manera teniu visualment els punts més destacats de tots d’ells. Si feu clic sobre la imatge s’obrirà més gran.

 

Proposta de viatge als Països Bàltics

La ruta que us proposo recorre Lituània, Letònia i Estònia, per aquest ordre. A continuació us detallaré el més destacat de cada país:

LITUÀNIA

Es va independitzar de la Unió Soviètica el 1991. Des de llavors ha aconseguit una florent economia amb altes taxes de creixement. Va entrar a formar part de la Unió Europea després d’un referèndum el 2003. Té l’euro com a moneda. Els lituans són molt hospitalaris, especialment amb els espanyols. Ciutats com Vilnius, la capital, tenen un gran ambient nocturn, així com una variada oferta gastronòmica que la fan molt còmoda per al visitant. No deixis de provar els seus deliciosos “kybyns”, unes empanades que poden albergar gran quantitat de gustos i combinacions, des del dolç (nous, xocolata …) fins al salat (verdures, carns, bolets …)

 • Kaunas: El punt de partida del nostre viatge als Països Bàltics és la ciutat de Kaunas, la segona més gran del país, amb un preciós casc històric en el qual es poden visitar els jardins del Teatre Musical, l’animada avinguda de la Llibertat, en la qual sol haver concerts o actuacions de carrer, l’antic Ajuntament, construït al segle XVI o el més important de tots, el castell de Kaunas. Aquesta edificació del segle XIV és un emblema de la ciutat i un dels llocs més visitats.La ciudad de Kaunas en Lituania
 • Vilnius: El casc antic de la capital de Lituània va rebre el títol de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Està envoltat per un paisatge que aconsegueix que destaqui encara més la seva bellesa, fruit de la importància històrica de la ciutat entre els segles XIII i XVIII. Entre els molts monuments a destacar sobresurten la catedral, la Universitat (la més antiga d’Europa Central), així com els diferents monestirs.
  Vilnius, la capital de Lituania
 • Trakai: El castell de Trakai destaca per la seva localització, al centre del llac Galve. Aquesta edificació d’estil gòtic està envoltada per una muralla que li atorga una imatge encara més imponent al conjunt. Actualment acull la seu permanent del Museu d’Història.
  El impresionante castillo de Trakai

LETÒNIA

Aquest país començar el seu camí com a república independent gairebé alhora que la seva veïna Lituània, al setembre de 1991. Entraria a formar part de la Unió Europea el 2006, ingressant a la zona euro el 2011. Molt proper idiomàtica i cultural a Finlàndia, la seva forma de vida i la tranquil·litat que es percep en les seves ciutats la fan molt propera als països nòrdics.

 • Riga: La capital de Letònia és una joia que val per si mateixa una visita. Ha donat a la Humanitat celebritats de la talla del director de cinema Eisenstein o el gran ballarí Baryshnikov. Després de la independència de la Unió Soviètica totes les infraestructures turístiques es van sotmetre a una remodelació de gran importància. Actualment les seves places hoteleres estan a l’altura de les principals ciutats d’Europa Occidental. És una ciutat que convida al passeig, per les seves dimensions i pels seus agradables carrers, en què el visitant pot contemplar el magnífic edifici medieval de maó vermell conegut com la Casa dels Caps Negres, la impressionant Catedral de Riga, o el castell de Riga.
  La ciudad de Riga está lleno de rincones encantadores
 • Sigulda: Situada a la vall del Gauja a uns 50 km al nord-est de Riga, aquesta petita localitat alberga gran quantitat de punts interessants per a ser visitats, com els seus tres castells, o la cova de Gutmana, lloc de pelegrinatge de les parelles d’enamorats, atrets per la llegenda de la Rosa de Turaida. Sigulda té la major estació d’esquí de Letònia, la qual ofereix diverses activitats els mesos d’estiu, moltes de les quals són perfectes per realitzar amb els nens.
  Sigulda, en Letonia, es la ciudad de los tres castillos

ESTÒNIA

L’última de les repúbliques bàltiques de les que us parlaré en el post d’avui va aconseguir la seva independència alhora que les seves veïnes, el 2006, entrant a formar part de la Unió Europea dos anys més tard, adoptant l’euro en l’any 2011. La seva història es remunta a més de 13.000 anys, amb els primers assentaments humans els quals es perllongarien durant el Mesolític, l’Edat de Bronze i de Ferro, fins als inicis de la nostra era. Durant l’Edat Mitjana diversos països (Alemanya, Dinamarca i Suècia) es van disputar aquell territori. De tota aquesta història i de la barreja d’ètnies que l’han habitat tenim avui constància en el seu extraordinari patrimoni cultural.

Tallin es una de las ciudades del viaje a los Países Bálticos

 • Tallin: Aquesta ciutat s’ha convertit en un punt molt visitat gràcies a la seva proximitat amb Hèlsinki, a tan sols 80 km en ferri. En tenir uns preus sensiblement inferiors als de Finlàndia, moltes persones opten per venir a Tallinn a sopar, a realitzar compres o, simplement, a gaudir de la seva acollidora gent.

El temps als Països Bàltics

No oblidis que viatjarás al Nord d’Europa. Per això has de tenir en compte que no serà estrany que pugui fer una mica de fred, fins i tot a l’estiu, ja que la humitat d’algunes zones pot fer que les nits tinguin temperatures baixes. No serà estrany que plogui, pel que és necessari portar un mínim equip sempre amb tu a la motxilla de mà (un impermeable plegable hauria de ser suficient).

Estonia es uno de los Países Bálticos más desconocidos

Les temperatures mitjanes varien molt d’estiu a hivern, ja que la diferent durada de les hores de llum té una repercussió molt accentuada. Així, els mesos d’hivern les mitjanes solen baixar dels -5 º C a la nit, mentre que les diürnes solen rondar els 0º C. La cosa millora a l’estiu, amb unes mínimes de 10 o 12º C de mitjana, i unes màximes en voltant dels 20º C.

Els dies de pluja a l’hivern solen ser d’uns 18 al mes, mentre que a l’estiu sol ploure la meitat dels dies.

Si has llegit fins aquí imagino que hauràs trobat alguna cosa interessant en l’article. Per això aprofitaré per demanar-te algun comentari amb què saber què és el que més t’ha agradat, què has trobat a faltar, o qualsevol idea que m’orientin en nous articles.

 

ⓒ Fotos:

Lithuania Travel
Latvia Travel
Visit Estonia (Krister Rajandu, Erik Peinar, Urmas Mand)

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *