Viatjar a Dinamarca amb nens

El ventall d’activitats que es poden fer al viatjar a Dinamarca amb nens és amplíssim. Aquest país ha anat creant al llarg dels anys una xarxa de parcs naturals, museus o atraccions per tot el territori inigualable, convertint-se en una de les millors destinacions d’Europa per viatjar en família.

Dinamarca és un país que forma part de la Unió Europea situat al nord del continent. Convé recordar que no va adoptar l’euro com a moneda, de manera que segueixen utilitzant la corona danesa. És un país molt petit, si ho comparem amb els seus veïns, la qual cosa és un avantatge per al turista ja que pot recórrer-lo sencer sense dificultat. A més, està considerat com un dels millors països per viure, a més de tenir l’honor de ser el país menys corrupte del món.

Passeig Marítim de Copenhagen

Passeig Marítim de Copenhagen

És un país eminentment marítim, format per 407 illes, de les quals només 79 d’elles estan habitades, a més de la península de Jutlàndia, la qual s’uneix al continent europeu per la frontera de Dinamarca amb Alemanya. Els 7300 km de costes que té estan banyades pel Mar Bàltic i pel Mar del Nord.

Dinamarca té una llarga història, amb assentaments humans que es remunten més enllà del 10.000 a.C. Aquest és un dels motius que doten al país de gran interès cultural. A més, els més de quatre-cents anys de dominació vikinga han deixat una profunda empremta, la qual cosa resulta molt atraient si un ha de viatjar per Dinamarca amb nens.

Actualment té, com deia, el nivell de qualitat de vida més alt del món, gràcies a uns beneficis socials únics, els quals han de finançar-se amb uns alts impostos. La conseqüència d’això és que és un país molt car per a un turista acostumat al nivell salarial d’aquí. Convé tenir en compte que està situat entre els cinc més cars del món.

Mapa de Dinamarca

Dinamarca es divideix en 5 regions:

  • Regió Capital (Hovedstaden) formada per 29 municipis.
  • Jutlàndia Septentrional (Nordjylland) amb 11 municipis.
  • Jutlàndia Central (Midtjylland) que té 19 municipis.
  • Regió de Sjælland (Region Sjælland) la qual la formen 17 municipis.
  • Dinamarca Meridional (Syddanmark) de 22 municipis.

Propostes per viatjar a Dinamarca amb nens

Les activitats que es poden fer a Dinamarca amb nens les agruparé per zones geogràfiques, amb la finalitat que et pugui ser més fàcil programar un viatge.

1_ Activitats amb nens a la Regió Copenhaguen

Copenhaguen té una proposta d’activitats molt àmplia. Convé que plantegis bé la teva visita a la ciutat per poder treure el màxim profit de la teva estada sense deixar esgotats als petits. Una bona opció és el lloguer de bicicletes. Però una altra possibilitat és utilitzar l’excel·lent transport públic de la ciutat. Per això et recomano que estudiïs la possibilitat d’obtenir la Copenhaguen Card, segons els dies que tinguis previst quedar-te, i segons quantes persones sigueu. Amb ella podreu entrar en gran quantitat de museus i monuments, així com utilitzar de forma il·limitada tot el transport públic (metro, autobusos i trens). També ofereix descomptes en el lloguer de cotxes i restaurants. En aquest enllaç podeu trobar més informació sobre la Copenhaguen Card.

Jardins del Tívoli: Aquest vell parc d’atraccions és probablement el lloc preferit dels danesos. Va ser inaugurat el 1843 amb uns cavallets i una petita muntanya russa. Actualment té molts llocs interessants com els restaurants dins de llocs com la Fragata Sant Jordi, la Pagoda Xina o el Palau àrab Nimb. A més de les atraccions, només per passejar pels jardins ja val la pena dedicar una tarda a Tívoli.

Atracció en el Tivoli que has de visitar al viatjar a Dinamarca amb nens

Atracció en el Tïvoli ⓒVisit Aaarhus Tivoli Friheden

La Torre Rodona: Aquesta peculiar construcció del segle XVII us donarà l’oportunitat de veure tota la ciutat des d’un mirador inigualable. Originàriament era un observatori astronòmic, sent el més antic d’Europa d’aquest tipus d’edificacions. Té la peculiaritat que per arribar a dalt no hi ha escales sinó una rampa de més de 200 m. El sentit d’aquesta rampa era que facilitava pujar els pesats aparells d’observació.

Botiga Lego: un lloc interessant perquè els nens s’entretinguin, ja que a més de poder fer compres dels productes de la casa és possible deixar-los jugant amb totes les peces que posen a la seva disposició. Una bona manera de descansar una estona, entre visita i visita.

Castell de Rosenborg: Construït al segle XVII a meitat d’uns jardins de gran bellesa. En ells hi ha unes zones de joc per als nens amb escultures d’animals, gronxadors i gran quantitat de sorra; una aposta segura.

Castillo de Rosenborg en Dinamarca

Castell de Rosenborg ⓒ Visitdenmark Kim Wyon

Palau de Christianborg: Aquest palau és la seu del Parlament de Dinamarca. Es troba a l’illot de Slotsholmen, enmig d’uns impressionants jardins pels quals és una delícia passejar. Dins del palau es pot pujar a la torre que ofereix unes meravelloses vistes.

Palacio de Christiansborg

Palau de Christiansborg ⓒ VisitDenmark

Museu dels Nens (dins el Museu Nacional de Dinamarca): El museu és una visita obligada per a qualsevol, ja que alberga la col·lecció més important del país i, a més, l’entrada és gratuïta. Però si has de viatjar a Dinamarca amb nens, amb més raó, ja que té una secció pensada per a ells. Allà podran sentir que formen part de la història al disfressar-se de les diferents èpoques, entrar a una fortalesa medieval, pujar a un vaixell víking o fer pá en una posada.

Museo Nacional de Dinamarca

Museo Nacional de Dinamarca ⓒ Visit Denmark Peter Søllner

Oster park: Aquest parc és una bona referència a tenir present. Està situat molt a prop de l’estació de Nørreport, una de les més importants, de manera que passareu prop en més d’una ocasió. Aquest parc pot ser un bon lloc en el qual parar a fer un pícnic o simplement a descansar durant una estona. Té una zona de jocs per als més petits i una altra per als més grans. Ah, i amb lavabos gratuïts, la qual cosa pot ser molt útil!

Parc Churchill: un lloc pel qual passejar amb vistes al mar, mentre us dirigiu a veure la famosa estàtua de la Sirenita. Aquesta escultura està al final del parc. Va ser encarregada en homenatge al Hans Christian Andersen per l’empresa de cerveses Calrsberg.

2_ Activitats amb nens a la Regió de Sjælland

Roskilde: aquesta població situada a 45 km de Copenhaguen alberga el museu de víkings més important de Dinamarca, amb molts vaixells que es van trobar enfonsats davant les seves costes. També val la pena visitar la catedral de la ciutat, la qual va ser construïda en 1170.

Navegando por el fiordo Roskilde

Navegant pel fiord Roskilde ⓒ VisitDenmark

Bonbon Land: És un parc d’atraccions inaugurat el 1992 per Michael Spangenberg, empresari confiter que va fer fortuna venent caramels i dolços escatològics. Així tenia llaminadures amb noms com “caca de gos”, “cervell de mico”, o “cera de les orelles”. La gràcia del parc és que aquest “gamberrisme” el va mantenir en dissenyar el seu parc, en el qual podem trobar-nos atraccions com una muntanya russa anomenada “Pets de gos”.

Geocenter Mons Klint: un museu paleontològic amb restes fòssils molt interessants. Està situat al costat dels penya-segats de Mons. Un lloc perfecte per passar un dia sencer amb els nens.

Geocenter Møns Klint

Geocenter Møns Klint ⓒ VisitDenamark Devid Rotasperti

Platges del sud de Selandia: Tota la part sud de l’illa val la pena per ser recorreguda en cotxe, sortir de les ciutats i dels museus, i estar en contacte més directe amb la natura. És una zona de petites platges i de penya-segats de sorra blanca com l’abans esmentat de Mons, o Stevns Klint, els més alts de Dinamarca.

Penya-segats de Møns

Penya-segats de Møns, ⓒVisitDenmark Kim Wyon

3_ Activitats amb nens a la Península de Jutlandia

Parc Legoland de Dinamarca: Sense cap dubte Legoland és l’estrella de qualsevol viatge a Dinamarca amb els petits. És un parc de grandària mitjana que es pot visitar en un sol dia. Si vas en temporada alta és probable que trobeu més gent del normal, per la qual cosa et recomano reservar dos dies per no deixar-te res sense veure. I un parell de recomanacions més:

  • Intenta arribar uns minuts abans de l’obertura del parc, ja que l’aparcament s’omple bastant ràpid i us pot tocar deixar el cotxe molt lluny.
  • Compra amb anterioritat les entrades, per evitar-te les cues a les taquilles
Una de les coses que poden veure els nens a Legoland

Legoland ⓒ VisitDenmark Robert Lacy

Aquest parc és perfecte per a nens de fins a deu anys. Els més grans no gaudiran igual encara que és una experiència visual per a totes les edats. Llocs com Miniland, una reproducció a escala de les principals ciutats del món, criden poderosament l’atenció.

La misteriosa Tilsandede Kirke: En l’extrem més meridional de Jutlandia es troba Skagen, una població castigada per forts vents que mouen grans quantitats de sorra en forma d’enormes dunes. En una de les platges hi ha la curiosa torre de Tilsandede Kirke, a uns 5 km. al sud-oest de Skagen. En realitat és el campanar d’una antiga església que va ser enterrada per la sorra.

Skagen, Església de Saint Lawrence

Skagen, Església de Saint Lawrence ⓒ VisitDenmark Kim Wyon

Els cementiris víkings de Lindholm Høje: és a prop de la ciutat de Aarlborg. Està format per més de 600 tombes, la qual cosa el converteix en un lloc realment impressionant. Pot visitar-se un museu víking allà a prop.

Cementerios vikingos Lindholm Høje

Cementeris vikings Lindholm Høje ⓒVisitAalborg

Parc d’atraccions Djurs Sommerland: Aquest parc té atraccions de gran qualitat i renovades, ideals per als que han decidit viatjar a Dinamarca amb nens o amb adolescents. Tingues en compte que pots portar el teu menjar i preparar-lo en una zona de barbacoes disponible per al públic. Una manera divertida d’estalviar unes corones.

El Castell de Koldinghus: es troba al poble de Koldin. És un castell del segle XIII que ofereix un passeig per la història molt interessant, amb mobles i objectes d’aquella època.

Museu de Hans Christian Andersen: Aquest museu està al poble natal de l’escriptor, Odense. Al costat d’ell es pot visitar la casa on va néixer. Tots dos llocs són una bona manera d’introduir els nens en la seva obra.

Calle de Odense en Dinamarca

Carrer a Odense ⓒ VisitDenmark Kim Wyon

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *