Blog de Suïssa Vacances
dv., 06/11/2015 - 09:40
Joan_Torres

Guia dels mercats de Nadal a Zurich

Índex de continguts
    Mercados de navidad Zurich

    Els mercats de Nadal a Zurich són un dels esdeveniments destacats d’aquesta ciutat Suïssa, la més important del país. Pertany al cantó del mateix nom, i se situa molt propera als Alps, de manera que la vida de la muntanya impregna tot l’ambient. Ha estat guardonada en dues ocasions com la ciutat amb més qualitat de vida al món, la qual cosa és un privilegi a l’abast de molt poques ciutats.

    Zurich guarda la seva història amb gran cura, la qual es remunta a l’any 15 a. C., data amb que es coneixen els primers assentaments. Al voltant del seu nucli antic es disposen onze districtes que acaben de donar forma a la ciutat actual, plena d’edificis moderns, centres financers únics al món i botigues de luxe. Cada un dels districtes té la seva pròpia història, havent estat fundats en diferents èpoques, segons Zurich va anar necessitant d’ampliar la seva activitat econòmica.

    El seu clima és més suau del que es podria esperar d’una zona tan propera als Alps, amb temperatures mínimes mitjanes que, en el pitjor dels casos, no baixen dels 3 o 4 graus sota zero en els mesos de desembre a febrer.

    La nota de color l’aporta el gran llac que ofereix unes vistes excepcionals d’aquesta ciutat. Totes aquestes condicions tan favorables han aconseguit que el turisme esdevingui el tercer sector que més ingressos aporta a la ciutat.

    1_ Els mercats de Nadal a Zurich

    Els mercats de Nadal a  Zurich han anat guanyant importància al llarg dels anys, situant-los entre els més importants del país, i uns dels més visitats d’Europa. La ciutat, en apropar-se l’època d’Advent, s’adorna amb agradables llums que converteixen els carrers en una festa de llum i color. En total s’organitzen 7 mercats d’Advent, els quals podràs visitar amb el nostre viatge a Zurich:

    1.1_ El de la Ciutat Vella de Zurich

    És el mercat més antic de la ciutat amb gran quantitat de llocs alineats per Niederdorfstrasse, Hirschenplatz i Rosenhof.

    DIRECCIÓ

    Niederdorfstrasse 8001 Zurich

    1.2_ El de l’Estació Central

    Situat al vestíbul de l’Estació Principal de Zurich, aquest imponent mercat és el més gran d’Europa situat en un espai cobert. Reuneix més de 160 parades amb una acurada decoració. Ideal pels que desitgin fer les seves compres, en aquestes dates, a cobert del fred. Té un imponent arbre de Nadal de 16 m. d’alçada, decorat amb set mil cristalls de Swarovski.

    DIRECCIÓ

    Hauptbahnhof Zurich  8001 Zurich

    1.3_ El de l’Òpera

    És una delícia contemplar aquest mercat amb el marc de l’espectacular edifici de l’Òpera de Zurich. Han convertit els seus més de cent casetes en un pintoresc poblet alpí, molt acollidor. El visitant pot comprar, descansar, navegar o menjar per aquest petit llogaret nadalenca. Té una pista de gel per entretenir-se una estona entre passeig i passeig.

    DIRECCIÓ

    Zürcher Wienachtsdorf
    Weihnachtsmarkt
    Sechseläutenplatz
    8001 Zurich

    1.4_ El mercat romàntic de Rapperswil

    Destaca l’entorn medieval en què està ubicat aquest mercat, amb més de 230 llocs. Completa l’oferta dels paradistes un ampli ventall d’activitats, actuacions musicals i contacontes.

    DIRECCIÓ

    Fischmarktplatz 8640 Rapperswil

    1.5_ El mercat de Nadal de Werdmühleplatz

    Tot i ser un dels mercats d’Advent més nous de Zurich, ha sapigut guanyar-se un lloc entre els altres gràcies a oferir una àmplia oferta d’actuacions musicals de cors de la regió, amb un variat repertori de nadales. Destaca el “Singning Christmas Tree”, un gran escenari amb forma d’arbre de Nadal, en el qual actuen aquests grups corals.

    DIRECCIÓ

    Werdmühleplatz 8001 Zuric

    1.6_ El del casc antic de Winterthur

    Més de cent parades presenten al visitant la seva oferta de veles, melmelades orgàniques, pà de gengibre, joieria i tèxtils diversos.

    DIRECCIÓ

    Neumarkt 8400 Winterthur

    1.7_ El mercat nadalenc de Lintheschergasse

    Situat al centre mateix de la ciutat, al carrer Lintheschergasse. Es troba entre dos grans magatzems, Globus i Jelmoli, pel que és una excel·lent oportunitat per comprar joguines, perfums, etc.

    DIRECCIÓ

    Kloster Einsiedeln 8840 Einsiedeln

    1.8_ El mercat nadalenc «Heiliger Bimbam»

    Aquest mercat es troba a prop de l’estació Hardbrücke, i té la peculiaritat que en ell pot trobar un gran nombre de llocs amb joies dissenyades per artistes locals. EL ambient d’aquest lloc s’acosta més al d’un club alternatiu que al tradicional mercat nadalenc.

    DIRECCIÓ

    MAAG HALLE
    Hardstrasse 219, 8005 Zurich

    1.9_ El mercat nadalenc de Baden

    El mercat nadalenc de Baden se situa a la plaça que està davant de l’església d’aquesta petita ciutat, al casc antic.

    2_ Altres esdeveniments nadalencs

    2.1_ De compres per Zurich

    Una manera diferent de fer les compres nadalenques, amb moltes opcions per fugir dels regals habituals. Els horaris d’obertura habituals són de 9:00 a 18:30 o 20:00, de dilluns a divendres. 

    També és possible realitzar compres alguns diumenges entre les 11 i les 18:00. 

    2.2_ Circ Conelli

    Ofereix espectacles de circ tant tradicionals com contemporànis, en una celebració que s’ha consolidat com un clàssic d’aquestes dates nadalenques.

    2.3_ Desfilada de la carabassa de la llanterna

    Una curiosa desfilada de carbasses tallades i conve

     2.4_ Exposicions de pessebres

    Al Museu Nacional de Suïssa ideal tant per als nens com per als adults.

    2.5_ Trobada amb el Pare Noel

    Una manera de celebrar la seva arribada, al costat dels habitants de Zurich

    2.6_ El Samichlaus-Schwimmen

    En el qual uns 350 valents vestits de Santa Claus es llancen a nedar a través de les glaçades aigües del riu Limmat

    2.7_ La cursa de Sant Silvestre

    Amb diferents distàncies per a totes les edats, que van des dels 1,4 fins als 8,6 quilòmetres.

    2.8_ Lichterschwimmen

    800 espelmes es llancen al riu Limmat i naveguen al llarg d’ell il·luminant-lo

    3_ Cap d’any a Zurich

    Com a colofó a la seva temporada d’Advent la ciutat de Zurich dóna la benvinguda al nou any amb les celebracions que organitza entre el 31 de desembre i l’1 de gener. Més de 200.000 persones s’apropen a les ribes del llac per contemplar els excepcionals focs artificials, els quals s’encarregaran de portar la bona sort a l’any acabat d’estrenar. La gent comença a apropar-se a les 20.00h. als llocs de menjar, bars i restaurants, en els quals trobaran raclettes i vi calent amb què combatre el fred, podent gaudir-se en diversos llocs de música en directe.

    ⓒ Fotos: Turismo de Zurich

    By Joan_Torres
    Afegeix un nou comentari
    El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
    Inicio