7 idees pràctiques per treballar des d’un hotel

 

Autor: dbx60

Autor: dbx60

Ja s’han acabat les vacances. Tornes a les teves rutines professionals, entre les quals pot trobar-se fer viatges freqüents. Si és el teu cas, et porto un article publicat en un dels millors blogs de productivitat del nostre país: ThinkWasabi. Espero que et sigui d’utilitat.

7 IDEES PRÀCTIQUES PER TREBALLAR DES D’UN HOTEL (Per ThinkWasabi)

Toca allotjar-se en un hotel i toca treballar a l’habitació. Com fer que aquest temps condeixi el mateix que a casa o a l’oficina? En els últims anys, a més de quedar a desenes i desenes d’hotels, he hagut d’aprendre a treballar-hi. Deixa’m compartir amb tu algunes senzilles idees per fer-ho millor.

Quan per treball un viatja a una ciutat i s’allotja en un hotel, no va pensant en ell com un “centre de treball”. Al cap i a la fi, hi anem a altres coses. A més la rutina sempre és molt semblant: t’aixeques, baixes a esmorzar, reculls les teves coses, i t’en vas durant tot el dia a treballar (reunions, cursos, consultoria …). Tornes a última hora amb cara cansada i amb unes enormes ganes de donar-te una dutxa.

Però a més del que t’hagi portat allà, al final sempre et toca fer altres coses a l’hotel: tasques que sorgeixen, processar l’Email, encàrrecs que et demanen just a la ciutat que visites, coses que no has pogut avançar abans de marxar , etc. Així que toca treballar a l’habitació de l’hotel. Com fer-ho bé?

1_ MILLOR TREBALLA AL PRINCIPI

Com saps, sempre recomano esprémer la primera hora del dia per fer la feina més important. Quan m’allotjo en un hotel faig exactament el mateix. I en aquest cas per dues raons importants:

A primeríssima hora hi ha menys soroll (la majoria de la gent sol dormir fins a les 7-7:30 AM).

Si ho deixo per al final de la jornada, quan torni, estaré molt més cansat. Així que em costarà més o, pitjor, ho acabaré per posposar per a un altre moment.

Em llevo, bec un o dos gots d’aigua, em rento lleugerament (deixo la dutxa per abans de sortir de l’habitació), obro el portàtil, poso una banda sonora suau i em llanço a fer segons el pla que vaig decidir ahir.

2_ SEGUEIX LES TEVES RUTINES DE SEMPRE

Moltes persones fallen al treballar en un hotel perquè canvien les seves rutines de treball. T’has aixecat en un llit aliè i estrany, sí. Però això no vol dir que hagis de canviar la forma en què fas les coses. Repeteix les teves rutines com si estiguessis a casa o a l’oficina: intenta fer-ho igual (o assemblar-ho tot el que puguis) i serà una invitació a la teva ment perquè es posi en mode productiu. Just el que necessites.

Per contra, si canvies completament teus rituals o intentes provar coses noves en aquestes circumstàncies, acabaràs per descentrarte, estaràs descol·locat, i és molt possible que donis voltes i més voltes a les teves coses però sense començar-ne cap.

3_ ORGANITZA LA TEVA ZONA DE TREBALL

Durant un dia o més, aquesta taula sota el mirall serà la teva zona de treball. Tal qual. Fes-la teva: neteja, aparta i disposa els elements com millor et convingui. Aparta gots, comandament a distància, bolígrafs, llibretes, fullets, carpetes amb documentació de benvinguda … Tot això està bé per a l’habitació, i encara que tot estigui ben ordenadet, són coses que no necessites en el teu “despatx”. Al final, el que necessites és crear un context de treball on puguis fer, crear, avançar, solucionar …

Truc: si no vols que l’endemà les persones de neteja ho tornin a ordenar desordenar, deixa’ls una nota explicativa.

4_ TINGUES UN PLA B SI FALLA LA WIFI

Ara que per fi es pot trobar WiFi gratis en gairebé qualsevol hotel, és hora d’afrontar un altre problema: la majoria funcionen com el cul. Segurament per saturació, la lentitud és tal, que encara que no paguis per aquesta connexió, és com si no la tinguessis. Si has de descarregar un arxiu voluminós, o pujar-lo al teu disc dur al núvol, pot ser literalment impossible treballar.

En joc està que puguis treballar i avançar en els teus projectes, així que no et confiïs. Viatja amb un pla B per tenir sempre connexió. En bastants ocasions m’he vist a mi mateix desconnectant-me de la xarxa de l’hotel, per fer-ho via tethering amb el meu telèfon. Sobretot en grans ciutats amb 4G es nota la diferència. Enorme.

5_ AÏLLAT DELS SOROLLS

Deia abans que a primeríssima hora del dia hi ha menys soroll. I és veritat. Però de vegades et toca un veí sorollós o, simplement, has de treballar a una altra hora del dia on hi ha més activitat al teu voltant. En hotel o no, segueixes depenent de les teves idees i la teva concentració per avançar en els teus projectes.

Jo sempre viatjo amb dues coses que m’ajuden a aïllar del soroll extern: 1) Auriculars amb cancel.lació de soroll; 2) taps per les orelles.

Per treballar utilitzo uns meravellosos auriculars Bose (per cert, la millor inversió dels últims anys). I els taps els porto, no tant per treballar si hi ha soroll, com per dormir si hi ha soroll. I descansar bé de nit, com bé saps, és part de la feina de l’endemà.

No cal dir la importància de silenciar el mòbil i posar-lo cap per avall. Ja que a l’habitació de l’hotel no patiràs altres distraccions i interrupcions que potser tens a casa o l’oficina, no la vagis a fastiguejar ara distraient-te amb el teu mòbil o tauleta.

6_ TRIA BÉ EL TEU EQUIPAMENT

Cables, carregadors, gadgets … A vegades carreguem amb moltes coses que amb prou feines utilitzem, però se’ns obliden coses que sí que necessitem o vénen bé per a l’oficina mòbil.

Jo tinc una petita “checklist” que reviso abans de viatjar, i que em permet tenir tot el que necessito quan ho necessito. Coses com ara un cable prou llarg per connectar el portàtil. Perquè en les habitacions d’hotel els endolls no sempre estan on haurien, i de vegades t’obliguen a treballar en un racó on no és còmode.

7_ ESTUDIA LA TEVA AGENDA-PLA EL DIA ABANS

Apuntava anteriorment que a primeríssima hora és un bon moment per fer coses. Però no l’únic. Si sempre és fonamental revisar el calendari-agenda de l’endemà, quan vas d’hotels més. Per què? Perquè potser demà tens un lloc per tornar a l’hotel (menjar / migdiada), o tindràs algun moment d’inactivitat al llarg de la jornada, o un espai entre reunió i reunió, o alguna cosa semblant.

És important localitzar els buits en els quals pots treballar … O en què vas a descansar, passejar o córrer per un parc proper, o baixar al gimnàs de l’hotel a exercitar-te una mica. Si quan estàs a casa fas tot això, per què no fer-ho igual a l’hotel?

Treballar en un hotel, en un avió o tren, en una estació o aeroport … Si gràcies als portàtils i tauletes podem treballar igual que a casa o l’oficina, per què no fer el mateix amb els teus rutines i rituals productius? Els hàbits, com sempre, ho són tot.

Berto Pena

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *