La casa del Pare Noel a Lapònia

On es troba la casa del pare Noel autèntica és la pregunta més freqüent que els pares reben dels seus fills. Aquesta pregunta sol tenir una resposta vaga, que sol ser “Al pol Nord”. I, efectivament, l’allotjament habitual del Pare Noel és al cercle polar Àrtic, però no ben bé al pol nord. De fet, el Pare Noel té les portes de casa seva obertes tot l’any i pot visitar-se sempre que vulgueu. Això sí, cal fer un bon viatge per arribar-hi!

santa claus

El Pare Noel presumiblement a casa seva a la vora del foc.

La casa del Pare Noel oficial

De cases de pares Noels n’hi ha moltes, però n’hi ha una que és l’oficial, que es considera l’original i la més autèntica de totes, i aquesta es troba a Rovaniemi, Lapònia, Finlàndia. Allà hi ha el Pare Noel amb els seus elfs i els seus rens i, el més important, la seva oficina de correus, perquè pugui rebre cartes de tot el món. Ara bé, cal diferenciar bé entre l’oficina i la casa del Pare Noel; mentre una és una mica més al nord de la mateixa ciutat de Rovaniemi, dins el Santa Claus Village, l’altra queda més amagada, enmig del bosc.

El Santa Claus Village (el poble de Santa Claus) és un complex on, a part de les oficines, hi trobareu restaurants i hotels temàtics d’aquest personatge tan especial. Hi ha establiments de tota mena, des de restaurants de gran qualitat fins a locals de menjar ràpid, i en la majoria dels casos ofereixen producte de proximitat, sense oblidar la preciosa cultura sami de la qual són partícips. 

niños saltando y jugando

Nens jugant amb el Pare Noel al Santa Claus Park. Estan just a sobre de la línia del cercle polar àrtic, que passa just enmig d’aquest poblat.

D’altra banda, la casa del Pare Noel, o Joulukka, tal com li diuen els autòctons, és una cabanya enmig d’un espai natural idíl·lic. Si hi aneu, també trobareu un restaurant típic lapó, on cuinen molt a la brasa i amb salmó.

Com visito la casa del pare Noel?

Ara bé, la situació de la casa del Pare Noel, de Joulukka, és desconeguda, i només s’hi pot arribar amb tours que van de novembre a gener i comencen des del poblat de Santa Claus. El guia és un elf del pare Noel, i tots els visitants tenen l’oportunitat de conèixer-lo finalment, havent vist tota la finca que té. També poden fer-se tours privats si sou prou gent. En aquests casos, però, recomanem que contacteu amb Viatges Alemany, ja que comptem amb viatges que inclouen aquesta activitat.

Què hi ha a la casa del Pare Noel?

A Joulukka, primer de tot, us hi guiaran els elfs del Pare Noel, que l’ajuden en totes les seves gestions. Un cop a casa seva, els mateixos elfs us mostraran la seva escola, on aprenen l’ofici de ser deixebles de Santa Claus. Allà us explicaran les tècniques que utilitzen per reconèixer els animals del bosc, entre d’altres. A més, podreu fer un taller en què aprendreu a fer galetes de gingebre i a decorar-les. Si ho heu fet bé, al final us donaran un diploma!

elfos comiendo galletas

Els elfs del Pare Noel menjant galetes a Joulukka.

Tindreu també a la vostra disposició una cabanya molt acollidora per a prendre xocolata desfeta i fins i tot podreu fer una ràpida visita a la fàbrica de regals, on els elfs emboliquen tot el que els nens han demanat. Finalment, veureu la cabanya del Pare Noel, on podreu conversar amb ell. Els nens al·lucinaran i els adults passareu una bona estona, sobretot en veure la felicitat dels nens.

Si voleu visitar-la, mireu aquest repertori de Viatges Alemany, amb itineraris en què s’inclou la visita a Joulukka.

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *