Què veure en un viatge a Dublín amb nens

Visitar Dublín amb nens és una opció molt interessant, tant si disposeu de pocs dies, com si podeu fer una estada més llarga. A la nostra pàgina web tenim diverses opcions perquè us sigui més fàcil encaixar una o altra segons la vostra disponibilitat:

Escapada a Dublín
Dublín al complet (amb extensió a Belfast ia la Calçada del Gegant)
Irlanda en Bed and Breakfast

Com ja us vaig explicar en un altre article, vam tenir la sort de poder viure durant quatre mesos a Irlanda tota la família.

Llegir Viure a Irlanda amb nens

L’experiència ens va permetre millorar l’anglès, sobretot als petits, però també ens va apropar a un país extraordinari, el qual vam poder conèixer a fons, ja que vam aprofitar tots els caps de setmana per moure’ns amb els nens, a més d’haver utilitzat alguna setmana de vacances escolars per recórrer la regió.

Llegir Les illes Skellig

En una de les nostres escapades vam visitar la capital, Dublín, una ciutat per la qual sempre havia sentit un gran interès, ja que és un lloc que ha estat molt lligat al cinema (amb pel·lícules com Dublinesos, de John Huston o El meu peu esquerre, de Jim Sheridan), a la literatura (amb el gran James Joyce sempre present) i a la música, que impregna tots els racons del país.

LA CIUTAT DE DUBLÍN

Paseando por el Río Liffey con los niños

Es troba situada a la desembocadura del riu Liffey, motiu pel qual va ser escollida pels víkings com a base d’operacions pel seu comerç d’esclaus en l’any 841, tot i que Ptolomeu ja parlava d’aquest lloc en l’any 140 d.C. El seu nom ve de Dubh Linn que significa “llacuna negra”, per unes aigües estancades que es produïen a la desembocadura, on avui està situat el parc Dubh Linn Gardens. Durant el segle XVII va arribar a convertir-se en la segona ciutat de l’imperi britànic, per darrere de Londres, així com en la cinquena de tot Europa. Amb l’establiment de la fàbrica de cerveses Guiness, va anar guanyant importància, fins al punt que Handel va estrenar aquí  el seu Messies, al New Music Hall. Durant el segle XVIII, Belfast va ocupar el seu lloc, arribant a duplicar-la en nombre d’habitants en l’any 1900. Dublín es va anar empobrint progressivament per l’auge de la ciutat veïna i pels diferents conflictes bèl·lics. A partir de la II Guerra Mundial va patir un estancament que va afavorir a la preservació del seu nucli històric fins als nostres dies.

Dublín està dividida en dues parts clarament diferenciades: la que es troba al nord del riu Liffey, ocupada per la classe treballadora, i una altra al sud, que s’ha associat a la burgesia i a la classe alta.

La llista d’escriptors dublinesos és interminable, amb alguns premis Nobel com Yeats, Bernard Shaw o Samuel Beckett, a més d’altres escriptors tan famosos com Oscar Wilde, Jonathan Swift (el creador dels viatges Viatges de Gulliver) o Bram Stocker. Per sobre de tots ells, James Joyce ha estat l’artista més lligat a la capital irlandesa. De la força creativa dels seus escriptors va emergir una xarxa de teatres com el Gaiety, l’Abbey, l’Olympia o el Gran Canal, situat al campus de la Universitat.

La influència de la Universitat de la Ciutat de Dublín s’aprecia també en la vida nocturna, amb locals com el famós Temple Bar o, d’estil més modern, el Thunder Road Cafè. La música en viu té un lloc molt destacat en tots els locals, amb actuacions tant de música tradicional irlandesa com moderna.

La seva xarxa de transport urbà afavoreixen conèixer Dublín amb nens, sense haver de recórrer grans distàncies a peu.

La seva xarxa de transport urbà afavoreixen conèixer Dublín amb nens, sense haver de recórrer grans distàncies a peu. Tant el tren com les seves línies d’autobusos i tramvies són una excel·lent opció per desplaçar-se d’un lloc a un altre.

L’esport nacional és el futbol gaèlic, una barreja de futbol tradicional i rugbi, molt peculiar. Us recomano que si viatgeu en temporada assistiu a un partit, ja que és molt cridaner.

QUÈ VEURE A DUBLÍN AMB NENS

La ciutat de Dublín és un excel·lent destí per anar amb els petits. Quan la vam visitar els majors tenien onze anys i el petit vuit. Encara que no és una gran diferència d’edat, sempre procurem trobar llocs que puguin ser d’interès per a tothom. En aquest sentit,  l’oferta cultural i d’oci de la capital d’Irlanda és suficient per quedar satisfets tant els grans com els petits. Podeu aconseguir un important estalvi en les entrades a les visites que tingueu pensat fer amb el Dublin Pass el qual, a més, inclou un recorregut amb el bus turístic de la ciutat.

1_ Trinity College

La librería del Trinity College

El Trinity College es troba davant de les antigues Cases Irlandeses del Parlament, a College Green. Forma part de la Universitat de Dublín, la més antiga del país i va ser fundat en el 1592. En passejar pels jardins del campus es respira l’ambient universitari que impregna tota la ciutat. Un dels edificis més interessants per visitar amb els nens és la seva biblioteca, un impressionant edifici que alberga 4,25 milions de llibres. Forma part d’ella l’antic edifici, un dels llocs més visitats pels turistes. Aquest magnífic espai crida l’atenció dels petits per diversos motius: a més d’haver inspirat a George Lucas per crear la Biblioteca Jedi en L’atac dels clons, exposa a les seves vitrines edicions antigues de llibres infantils, així com algunes primeres edicions de còmics de Marvel.

Biblio jedy - Long Room Library, Trinity College de Dublin

Sens dubte, la joia de la biblioteca és el Llibre de Kells, un extraordinari exemplar celta manuscrit de l’any 800. Per la seva bellesa, tècnica i acabat, els especialistes ho consideren l’obra mestra de l’art medieval. Abans de visitar-lo vam posar als nens una pel·lícula d’animació, El secret del llibre de Kells (nominada a l’Oscar el 2009), que explica la seva història i les circumstàncies en què es va crear aquest exemplar, la qual cosa els va ajudar molt a comprendre el que estaven veient.

2_ Dublinia

A Christchurch Place es troba una exposició interactiva ideal perquè grans i petits coneguin la història de la ciutat de Dublín d’una manera amena i divertida. Es divideix en diversos espais, cada un dels quals mostra una època del desenvolupament i evolució de la capital d’Irlanda: els víkings , l’Edat Mitjana i l’Època Contemporània. Durant el recorregut podreu provar-vos roba de l’època, veure recreacions de la forma de vida o caminar per un carrer medieval, amb els seus artesans a la meitat del seu treball. Es triga més o menys una hora i mitja a recórrer-la.

dublinia

Està obert tot l’any, de dilluns a diumenge, excepte el 24, 25 i 26 de desembre. El seu horari és des de les 10’00 fins a les 18,30 entre març i setembre, i de 10’00 fins a les 5,30 d’octubre a febrer, encara que heu de tenir en compte que l’accés acaba una hora abans de l’hora de tancament .

El preu és de 8,5 € els adults i 5,5 € els nens, tot i que hi han preus reduïts per a famílies, com en gairebé tota Irlanda.

3_ Phoenix Parc

Aquest enorme parc és un bon lloc per deixar que els nens corrin al seu aire, mentre veuen els animals que hi viuen, com cérvols o esquirols. La seva gran extensió fa que sigui difícil recórrer-lo sencer, de manera que una bona opció és llogar unes bicis en algun dels establiments que hi ha a la majoria de les entrades al recinte. És molt recomanable entrar en el seu centre de visitants amb una zona lúdica infantil, així com taules de pícnic. Una altra opció és menjar en el seu restaurant, el qual ofereix productes orgànics. A l’interior del parc es troba també la residència oficial del president d’Irlanda, a més del Zoo de Dublín.

4_ Dublin Zoo

El parc zoològic de la ciutat de Dublín és el major d’Irlanda i un dels més antics d’Europa. Va ser inaugurat l’any 1831. Està dividit en diverses zones, cadascuna de les quals especialitzada en un tipus d’animals. Així,  tenen el món dels gats, el món dels primats, les planes africanes, les aus, els rèptils, etc. Per la duresa del clima irlandès a l’hivern, alguns animals no estan visibles durant els mesos més freds. Per aquest motiu us recomano visitar-lo només a la primavera i al estiu. En el seu interior hi han diversos restaurants, no massa cars, així com zones de pícnic.

5_ Guinness Storehouse

Fábrica Guiness en Dublín

L’antiga fàbrica de Guinness és una de les visites obligades de la ciutat de Dublín. L’edifici és el mateix on es va començar l’elaboració, l’any 1904, d’aquesta cervesa irlandesa tan característica. Es va utilitzar fins a l’any 1988. L’any 2000 va obrir les seves portes com a museu de la marca Guinness. Durant el recorregut podreu contemplar, a més dels processos d’elaboració, la maquinària original, els processos d’elaboració de les bótes, les campanyes de publicitat que ha anat realitzant aquesta companyia al llarg del temps, així com una visita a l’Gravity Bar, en el terrat, amb una de les millors vistes de la ciutat de Dublín.

 7_ Museu Nacional d’Irlanda

Aquest museu és el més important d’Irlanda, fins al punt que té tres seus. A través d’elles, mostra l’art, la cultura i la història natural del país, en seccions com la d’Arqueologia i Història, amb peces com el Fermall de Tara, el Calze de Ardahg o el de Derrynaflan, increïbles peces d’orfebreria medieval; la secció Vida del Camp, oberta l’any 2001, en què el visitant podrà conèixer la forma de vida rural durant el primer quart del segle XX; la secció d’Arts Decoratives i Història, que exposa el Gran Segell de l’Estat Lliure Irlandès.

 8_ Altres llocs d’interès a Dublín

A part dels llocs que us esmento, més enfocats a fer una viatge a Dublín amb nens, la ciutat té molts altres punts d’interès. Només us esmentaré dos, ja que la llista seria molt extensa i donaria per a un nou article:

 – James Joyce Center

El James Joyce Center

Pels amants de la literatura, i especialment de les obres del creador de l’Ulisses, aquest centre és un lloc de peregrinació. En ell s’exposa una visió global de la seva obra i d’objectes personals de l’escriptor. A més es pot veure la porta del número set d’Eccles Street, la casa de Leopold Bloom, el protagonista de la seva obra més emblemàtica, o els mobles de la casa en la qual va escriure Finnegans Wake.

– Temple Bar

Probablement el pub més conegut del món; o almenys el més fotografiat. Està situat al barri més animat de la capital, amb el mateix nom que el pub, un conjunt de carrerons que mantenen intacte l’estil del Dublín del segle XIX, amb els seus carrers empedrats, les seves façanes plenes de colors i adornades amb flors, i la gran quantitat de pubs que ofereixen les pintes de cervesa Guinness. És tal el nombre d’aquest tipus de locals que James Joyce va arribar a afirmar que era impossible creuar la ciutat sense passar per davant d’un. De fet, aquest repte llançat per Joyce ha estat resolt recentment, gràcies a la informàtica. . És important tenir en compte que a Irlanda els pubs són un concepte diferent al que tenim a aquí. En molts d’ells és possible entrar amb els nens a menjar, amb uns menús a preus raonables. A la nit alguns permeten també sopar amb els petits, encara que no tots.

Com veieu la ciutat de Dublín és una destinació perfecta per a visitar-la amb els vostres fills. Us animo a fer-ho i a que compartiu aquí les vostres opinions.

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *