El Mercat Medieval de Vic 2016

1_ Un repàs per el més destacat del Mercat Medieval de Vic

INFORMACIÓ ACTUALITZADA OCTUBRE 2016

El Mercat Medieval de Vic ofereix al visitant, com cada any a l’arribar al pont de desembre, una experiència única que el transporta en el temps. Aquest esdeveniment que va començar l’any 2009 s’ha convertit en un dels millors esdeveniments d’aquest tipus de tot Catalunya. La decoració de les parades, la posada en escena de situacions quotidianes de l’Edat Mitjana amb lluites de gran realisme, o la representació d’obres de teatre en petit format, són alguns dels motius d’aquest èxit creixent.

Una exhibició en el mercat medieval de vic

El que va començar sent una fira d’artesania i entreteniment ha sabut anar donant cada vegada més pes a un vessant cultural molt ben acollida pel turista. Amb això ha aconseguit, any rere any, presentar una “performance” de gran qualitat en tots els racons del nucli antic d’aquesta ciutat mil·lenària. Aquesta aposta per integrar actes culturals en la seva programació va culminar en l’edició de 2014 amb la presentació d’una obra de teatre dividida en set escenes, cadascuna de les quals es va representar en un punt diferent de la ciutat: L’assalt de l’Altarriba.

2_ Calendari de l’edició de 2016

Campament medieval al pont de vic

Aquest any 2016 se celebra l’edició 21ª. El Mercat Medieval de Vic obrirà les portes el dia 3 de desembre, dissabte, i s’allargarà fins al dimarts dia 6. L’horari serà des de les 10’00 fins a les 20’00. Durant aquest període es podran visitar més de 300 parades repartides per diversos punts del nucli antic de la ciutat.

L’afluència de públic es preveu superior a la de l’any anterior, en què es van comptar més de 100.000 visitants.

3_ L’assalt de l’Altarriba

Basada en uns esdeveniments històrics ocorreguts a Vic al segle XV, la història que narra és de gran interès tant des del punt de vista històric com dramàtic. Per dur a terme aquesta gran obra s’ha comptat amb l’ajuda d’historiadors, guionistes, més de 40 actors, decoradors, responsables de vestuari o d’il·luminació, tots ells a les ordres del seu director, Pep Simó .

En aquest vídeo pots veure com es va preparar aquesta obra:

 

El 2015 es va afegir una escena més a les set originals, per tal de completar la història. Les escenes tenen lloc en localitzacions molt escollides, que no solen ser accessibles als turistes, com el Pati de la Creu de l’Antic Hospital de la Santa Creu, el Claustre de la Casa de Convalescència, l’Orfeó, el Claustre de la Catedral, el Palau Bojons, l’Església de la Pietat, el Museu Episcopal i la Casa Ricart. Els llocs en els quals es va representar l’obra en l’edició de 2015 es poden consultar al plànol d’aquest enllaç:

Mapa PDF

 

La fira ofereix també una àmplia varietat d’activitats per a totes les edats: des de parades d’artesania, gastronomia (tant local com d’altres llocs d’Espanya), jocs per entretenir els nens, com tir amb arc, i altres basats en els utilitzats al segle XIV, passejades en ruc … Tot el necessari per passar un cap de setmana en un lloc privilegiat.
Aquest vídeo et pot ajudar a fer-te una idea del que et trobaràs al Mercat Medieval de Vic

El mercat Medieval de Vic, és una excel·lent ocasió per conèixer una mica més la comarca d’Osona. Aquesta comarca de la Catalunya Central té una situació privilegiada, a una hora de distància del Pirineu, de la mar o de la ciutat de Barcelona. Amb aquesta finalitat a Viatges Alemany hem preparat un paquet amb el qual podràs gaudir d’algunes activitats complementàries, aprofitant la teva visita a la ciutat.

4_ Què es pot fer a Vic durant el Mercat Medieval?

A més de les diferents activitats directament relacionades amb el Mercat Medieval, la comarca d’Osona ofereix alternatives realment interessants. Us posem alguns exemples:

1_ Un vol en globus per veure el Mercat Medieval des de l’aire
2_ Conèixer la gastronomia de la nostra comarca

En un post us hem preparat tota la informació que necessites per completar la teva visita a Vic. La pots veure classificada segons si és d’un dia o de tot un cap de setmana. Així et serà més fàcil planificar-te.

Post altres activitats al voltant del Mercat Medieval de Vic.

5_ Què cal tenir en compte?

La primera consideració important que has de tenir en compte és el trànsit, ja que durant els dies que dura el Mercat Medieval de Vic la ciutat pateix un increment considerable de vehicles provinents de Barcelona, Girona i molts altres llocs. Et recomanem que planifiquis una mica la teva visita. Lo millor és arribar aviat al matí. Si no és possible, et suggereixo que segueixis les indicacions dels pàrquings, que solen estar ben senyalitzats. T’estalviaràs donar voltes i el risc que et posin una multa.

Una amazona en el Mercat Medieval de Vic

L’organització del Mercat Medieval de Vic ha millorat cada any en cada un dels aspectes que permeten al visitant gaudir de la seva experiència en òptimes condicions de seguretat i de comoditat. No obstant això convé tenir presents algunes indicacions, especialment si viatges amb nens petits. Cal tenir en compte que es produeix una gran concentració de persones, per la qual cosa convé seguir algunes recomanacions que donen des de l’Ajuntament, destacant entre altres:

1_ Portar als nens petits en braços, o bé agafats de la mà. Apuntar un número de telèfon, encara que sigui en un braç amb un boli, pot ser de gran ajuda.
2_ Fixar un lloc de trobada en cas de perdre.
3_ Portar roba còmoda i d’abric. La idea de vestir-se “com una ceba», amb diferents capes que puguem treure’n o posar-nos-en segons com evolucionin les temperatures és el més recomanable.
4_ Estigueu pendents de les persones grans o amb mobilitat reduïda, per tal de facilitar-los el pas.

©️
Vídeo 2 de Marc Sendra
Fotos:
Flickr Antonio Castells
Flickr Vadobuch
Flickr Marc Solà Colom

Compartir...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *