Els mercats de Nadal a Flandes.

Aquesta setmana continuem amb el nostre repàs pels mercats de Nadal més importants d’Europa. Desprès de presentar-vos la infografia amb les dades més importants dels mercats d’Àustria, aquesta setmana toca repassar els mercats de Nadal de Flandes.
Flandes, també coneguda com la Regió Flamenca, és una de les tres regions de Bèlgica. Les altres són la regió de Brussel·les i la de Valònia. La moneda, com a tota Bèlgica, és l’Euro, sent el seu idioma oficial el Flamenc.
Actualment la regió de Flandes basa la seva economia en les exportacions (de fet és la regió amb major nombre d’exportacions per habitant del món), concentrant-hi la major part de la riquesa de Bèlgica.
Els principals mercats de Nadal estan situats a les ciutats d’Anvers, Bruges, Brussel·les, Gant, Lovaina i Malines.
L’oferta d’activitats durant els mercats de Nadal és molt variada: des de concerts en directe pels carrers, fins a actuacions teatrals o de circ, passant per pistes de patinatge sobre gel o nories (rodes de fires) gegants, des de les que és possible contemplar tota la ciutat. Per no parlar, és clar, de l’oferta cultural que, de forma permanent, ofereixen aquestes ciutats, com el Museu del Disseny de Gant, l’In Flanders Fields de Ypres, el Museum aan de Stroom d’Anvers, el Museu del Joguina de Malines, etc.
La millor manera de visitar-los, des de el meu punt de vista, és instal·lant-se en un hotel de Brussel·les i des d’allà visitar dues o tres ciutats properes. El tren és un mitjà de transport excel·lent, encara que podríeu fer-ho amb un cotxe de lloguer. I, per descomptat, teniu l’opció de contractar un viatge en grup com el que proposem a Viatges Alemany per al proper pont de desembre.
Molts dels mercats de Nadal de Flandes comencen amb l’inici de l’Advent, allargant algunes de les seves activitats fins a principis de febrer, com el festival d’escultures de gel de Brussel·les.  Lo normal, però, és que finalitzin amb les festes nadalenques, al voltant de la dia de Reis.

ELS MERCATS DE NADAL A FLANDES. INFOGRAFIA.

Flandes CAT

CONCLUSIÓ

La regió de Flandes té gran quantitat de racons i experiències a descobrir. Però si encara necessites una empenteta per decidir-te, crec que els mercats de Nadal de Flandes són un motiu excel·lent.

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *