La Fira de la Muntanya i del Llibre.

El proper cap de setmana es celebra a Vic una de les fires més emblemàtiques de l’any: La Fira de la Muntanya i del Llibre. És una fira molt consolidada, ja que aquesta serà la seva 34ª edició.

La primera edició de la Fira de la Muntanya va ser organitzada pel Club Esquí Vic, i estava centrada en les activitats relacionades amb la neu. Amb el pas dels anys, i davant el creixent èxit que va anar aconseguint, van ampliar el ventall a totes aquelles activitats fetes a l’aire lliure.

Paral·lelament l’any 2002 va néixer una altra fira important a la nostra comarca: la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra, un esdeveniment molt arrelat al territori. Era una fira itinerant, que pretenia celebrar-se alternativament pels principals pobles del Collsacabra: Rupit i Pruit, Tavertet, Esquirol i Cantonigròs. Va ser presidida per persones de gran renom, les quals li van donar l’empenta i la projecció que necessitava en els seus inicis: l’escriptor Joan Triadú i Font; el filòsof Raimon Panikkar i Alemany; l’historiador Antoni Pladevall i Font; Martí Boada i Juncà, geògraf; el cap de l’expedició catalana que el 1985 va ascendir a l’Everest, Conrat Blanch i Fors, entre d’altres.

L’any 2013 es va decidir unir tots dos esdeveniments, per tal de potenciar-los. Així es va donar pas a la Fira de la Muntanya i del Llibre, tal com la coneixem avui.

A aquestes dues activitats principals es va unir fa ja uns anys el Mercat d’Ocasió, un dels plats forts de la fira, a més d’activitats esportives de diferent índole.

En l’edició d’enguany, la número 34, el programa de la Fira és molt variat. Convé fer-li un cop d’ull ja que hi ha activitats per a totes les edats i tots els gustos. Des de escalar un paret vertical, veure pel·lícules relacionades amb la muntanya, o anar en globus, fins a un ampli ventall d’activitats per fer en família durant el cap de setmana a Vic.

Viatges Alemany, com cada any, serà present en aquesta edició. A més de esperar-vos a l’estand 21, hem organitzat diferents activitats per donar a conèixer aquesta fira, i per presentar algunes destinacions que creiem poden encaixar amb aquest tipus de visitant:

1_ PRESENTACIONS A LA FIRA DE LA MUNTANYA I DEL LLIBRE

Aquest any hem preparat dues xerrades realment interessants:

Turisme amb bicicleta, la ruta del Danubi

Aquesta conferència tindrà lloc a l”Espai de presentacions”, a l’interior del Recinte Firal del Sucre, el dissabte 15 de novembre a les 18,10.

L’Oest de Canadà i Alaska, l’última frontera

Aquesta xerrada serà el diumenge 16 de novembre, també a les 18,10, i en el mateix espai.

2_ ASCENSIÓ AMB EL GLOBUS DE VIATGES ALEMANY

Vol Mercat del Ram 15-04-2011 (71)

Tant el dissabte com el diumenge, entre les 10 i les 12 (són hores aproximades ja que depèn de les condicions meteorològiques) a l’espai que hi ha davant del Recinte Firal, el nostre equip de vol realitzarà un “captiu”, una modalitat de ascensió consistent a limitar l’altura del vol mitjançant unes cordes fixades en diferent punts. Totes les persones que vulguin podran tenir el seu “baptisme de vol”, i provar el que se sent en enlairar-se en una cistella aerostàtica.

3_ CONCURS INSTAGRAM

Dins de les accions de màrqueting digital, aquest any hem llançat el Primer Concurs d’Instagram de Viatges Alemany. El premi és un vol per a dues persones, i tan sols cal penjar a Instagram una imatge presa al recinte de la Fira de la Muntanya i del Llibre. Pots consultar aquí  les bases del concurs.

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *