Què veure a Nuremberg en un viatge amb nens

Hi ha moltes coses a veure a Nuremberg, ja que aquesta ciutat té una oferta turística a l’altura de les principals ciutats europees. Però avui voldria centrar-me en l’oferta d’aquesta ciutat per a aquells que estigueu buscant un destí per visitar en família o amb nens petits.

La ciutat de Nuremberg

Castell de Nuremberg

Es troba situada al costat del riu Pegnitz, el qual divideix el seu centre històric en dues, i és una de les principals ciutats de l’estat alemany de Baviera. Aquest riu dóna molta personalitat ja que, com passa amb moltes altres ciutats medievals d’aquestes característiques, el creixement urbanístic va estar supeditat a la presència del Pegnitz, dissenyant canals i ponts pels carrers, per poder esquivar-lo. El casc antic està envoltat per una muralla de pedra de l’època medieval, amb quatre portes principals, que li aporten un encant especial. En els seus més de mil anys d’història, Nuremberg ha donat personatges tan il·lustres com Alberto Durero o Johann Pachelbel.

Els carrers de Nuremberg

Una de les coses que més crida l’atenció al visitant és la perfecta sincronització entre la ciutat i la natura, ja que Nuremberg està envoltada de zones agrícoles i boscos que es confuden amb la gran quantitat de parcs que s’estenen per la ciutat. Això és un gran avantatge quan un viatja amb petits ja que són una molt bona opció per a utilitzar-los com a zona de descans i de jocs en meitat de les visites turístiques.
A més, Nuremberg és un lloc ideal visitar-lo en bici ja que té una molt bona xarxa de carrils de cicloturisme. D’aquesta manera els nens solen gaudir més, i noten menys el cansament que sempre suposa el viatjar.

La seva història es remunta a mitjan segle XI quan és citada per primera vegada en alguns documents de l’època. Durant el segle XIV Nuremberg va destacar com a centre tecnològic al produir gran quantitat d’instruments científics com ara compassos, astrolabis o quadrants.

Els tràgics esdeveniments del segle XX, especialment la II Guerra Mundial, arrasarien gran part de la ciutat, però gràcies als esforços de moltes organitzacions es va aconseguir reconstruir-la i tornar a deixar-la amb l’esplendor anterior.

Què veure a Nuremberg amb els nens

Nuremberg té molt encant per als nens

Com us deia al principi, Nuremberg és una molt bona opció per a aquells que busquem una escapada amb els nens. Us recomano valorar, en funció del temps que penseu estar, i de les activitats previstes, contractar les Nuremberg Cards, amb les que tindreu inclòs el transport urbà i moltes visites. En aquest PDF podeu descarregar-un fullet amb tot el que inclou.

Entre altres propostes us destaco les següents per visitar en família:

Playmobil Fun Park

Hay que ver en Nuremberg el parque de Playmobil

Aquest parc temàtic és diferent a la resta ja que l’entreteniment no se centra en atraccions sinó en interaccionar amb les figures i les propostes que un va trobant. És com ficar-nos a la sala que utilitzàvem de petits per jugar amb aquests simpàtics ninots, però a mida real: el seu vaixell pirata, el castell medieval, el poblat de l’Oest, la granja … tot això perquè grans i petits puguin viure les seves aventures a primera persona.

El parc de Playmobil

Està dividit per zones temàtiques amb entreteniments per xipollejar en l’aigua o per enfilar-se per diferents obstacles. El parc està molt ben adaptat als canvis climàtics de les diferents èpoques de l’any, ja que té zones de jocs cobertes.

Zoològic

El llac dels dofins a Nuremberg

Està considerat un dels millors zoos d’Europa, equipat amb una llacuna de dofins i altres mamífers marins com els seus lleons marins i, sobretot, els manatins, els seus animals més emblemàtics. Hi ha diferents hàbitats ben diferenciats en els quals és possible contemplar de prop, per exemple, a alguns exemplars d’óssos polars i altres animals de l’Àrtic, o acostar-se a la flora i la fauna tropical amb mandrosos, diferents espècies de primats oa una impressionant col·lecció de papallones. Cal destacar el gran treball que porta a terme amb l’EEP, el Programa Europeu per a la Protecció d’Espècies en Perill, en el qual participa amb més de 30 espècies del centre. Gran part del zoo és recorreguda per una rèplica d’un ferrocarril clàssic a meitat de grandària, amb el que és possible moure d’una punta a una altra, estalviant als nens algunes caminades.

Museu de les joguines

Pot semblar estrany, però en aquest museu al final gaudeixen més els pares que els mateixos nens. Nuremberg té una tradició molt important com a centre productor de joguines, i això es veu reflectit en el Museu del Joguet, en el qual es repassen els objectes per a l’entreteniment infantil des de l’Antiguitat fins als nostres dies. Com no podia ser d’altra manera, en l’últim pis hi ha una zona en la qual els nens poden jugar amb peces del passat.

Parc dels Sentits

Aquest petit racó situat dins el parc Wöhrder Wiese és un dels meus llocs preferits de Nuremberg. Agrupa unes cent atraccions que permeten als nens interactuar amb objectes, textures i experiències, tocant, gaudint i aprenent. Sense adonar-se’n estaran jugant mentre van experimentant amb la ciència i la física. Convé que us informeu del calendari i els horaris abans d’anar ja que només està obert els mesos d’estiu.

Centre històric

Finalment us voldria recomanar un passeig pel casc antic de Nuremberg. Encara que al principi no semblaria una activitat recomanada per a nens, els nostres fills sempre han gaudit d’aquest tipus d’experiències per zones medievals ja que és una excel·lent opció per fer-los partícips de la història d’una forma diferent. Una visita imprescindible és el Castell de Nuremberg el qual, a més d’oferir unes impressionants vistes de la ciutat, dóna la possibilitat de ficar-se en unes masmorres medievals. És molt educatiu ja que ofereix una visió de la forma de vida d’aquella època mitjançant l’exposició “Emperador-Imperi-Ciutat” juntament amb una projecció de vídeo.

 

®Copyright de les imatges

Imatge 1: Uwe Niklas
Imatge 2: Birgit Fuder
Imatge 3: Steffen Oliver Riese
Imatge 4,5: Playmobil
Imatge 6: CTZ Nuernberg

Joan Torres

Viatger, blocaire i optimista empedreït. Lector d'amagat i pare a jornada completa. Viajero, blogero y optimista empedernido. Lector a hurtadillas y padre a jornada completa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *